DB Schenker pokreće novu uslugu

Globalni provajder logističkih usluga DB Schenker je predstavio novi standardizovani proizvod za rastući segment tržišta.

Kupci sada mogu naručiti kurirsku službu (OBC) kao standardizovani proizvod. Kurir prati pošiljku tokom njenog putovanja. Rešenje je namenjeno kupcima koji imaju potrebu da brzo prevezu male ili vredne pošiljke. DB Schenker na taj način proširuje svoj portfelj vrhunskih usluga isporuke.

„Sa našom novom kurirskom službom u letu, mi idemo korak dalje u vazdušnom saobraćaju. Bilo da treba da požurite automobilske delove iz Nemačke u Kinu da biste izbegli prekid proizvodnje ili medicinski uređaj iz Kanade u bolnicu u Južnoj Africi – sada smo u mogućnosti da se nosimo sa svim nepredviđenim situacijama sa veoma kratkim rokovima isporuke naših kupaca. Kroz ovu vrhunsku uslugu, mi odgovaramo na nove tržišne prilike za nas kao globalnog dobavljača logističkih rešenja“, objašnjava Thorsten Meincke, član globalnog odbora za vazdušni i pomorski transport u DB Schenker.

DB Schenker je prošao kroz početni probni period, nakon čega je uspostavio servisni tim koji radi na tri različita kontinenta kako bi garantovao neprekidnu dostupnost usluga. Nakon slanja zahteva, kupac će dobiti ponudu u roku od nekoliko minuta u bilo koje doba dana. U najkraćem mogućem roku šalje se kurir da lično prati prevezenu pošiljku kao putnik na komercijalnom letu, kako bi se rizik od gubitka ili oštećenja sveo na minimum i skratio vreme tranzita.

Brza isporuka, veća sigurnost i globalni domet

Nova ekspresna usluga DB Schenker-a karakteriše brzo vreme odziva i uključuje osiguranje i carinjenje ako je potrebno. Dostupan je za sve vrste pošiljaka osim opasne robe i posebno je tražen od strane velikih korporativnih kupaca u automobilskoj industriji, elektronici, luksuznoj modnoj i zdravstvenoj industriji. Maksimalna transparentnost je obezbeđena praćenjem pošiljki u realnom vremenu, slično onome što znamo iz isporuke u e-prodavnicama, na primer.

„Razumemo da je svaka pošiljka jedinstvena. Kao potpuno integrisani provajder logističkih usluga, želimo da našim klijentima donesemo najbolja rešenja za njihove probleme. Ponekad visoka vrednost predmeta nije povezana sa njegovom nabavnom cenom, već sa troškovima koji se zbrajaju za svaki minut kada je nedostupan. Dok smo u prošlosti već vodili računa o individualnim zahtevima kupaca u oblasti OBC, sada uvodimo standardizovanu ponudu ove usluge na svim kontinentima“, dodaje Stefan Pargfrider, potpredsednik za globalnu strategiju i razvoj vazdušnog saobraćaja u kompaniji DB Schenker.

izvor&foto: transport-logistika.cz

Pročitajte i...