CMA CGM potpisuje petogodišnji ugovor o inovacijama sa francuskim Nacionalnim centrom za svemirske studije

CMA CGM potpisao je petogodišnji ugovor sa francuskim Nacionalnim centrom za svemirske studije (CNES) o identifikovanju, dizajniranju i razvoju inovativnih rešenja za brodarsku, logističku i svemirsku industriju.

Prevoznik je rekao da će se sporazum fokusirati na niz tema, uključujući pametno usmeravanje brodova radi povećanja bezbednosti na moru i upravljanja ukupnom količinom emitovanih gasova staklene bašte kao i na optimizaciji pomorskih prelaza.

Takođe će istražiti pomorsku energetsku tranziciju kroz „razmenu iskustava“ sa vodonikom i prakse za proizvodnju, skladištenje, distribuciju, punjenje i korišćenje budućih zelenih goriva.

Fokusna područija su nastojanja da se nadograde lučke operacije primenom digitalnih tehnologija kako bi se olakšali protoci i smanjio uticaj na životnu sredinu i doprinos svemirskom sektoru tako što će se„optimizovati logistika“ i razviti pouzdana i održiva usluga od početka do kraja za globalno praćenje robe.

Ova fokusna područja definisala je CNES, inicijativa svemirske agencije da poveže svoju stručnost da pomogne firmama da razviju inovativne proizvode i usluge koristeći svemirske tehnologije i rešenja, putem Connect-a.

Analiza se koncentrisala na traženje načina eksploatacije svemirskih podataka i usluga radi poboljšanja upravljanja mobilnošću u pomorskom sektoru.

Ovaj pristup povezan je sa ambicijom kompanije CMA CGM da uspostavi partnerstva izvan brodske industrije i ponudi inovativna rešenja za izgradnju otpreme i logistiku budućnosti za svoje kupce i očuvanje životne sredine.

Predsednik i izvršni direktor CMA CGM Rodolphe Saade izjavio je: „CNES je svetski poznat po svojoj svemirskoj stručnosti. Ovo jedinstveno partnerstvo učvrstiće našu inovacionu strategiju, omogućavajući nam da koristimo tehnologije koje je razvio CNES, bilo da se radi o optimizaciji našeg poslovanja ili podršci našoj energetskoj tranziciji.“

Predsednik i izvršni direktor CNES-a Philippe Baptiste dodao je: „Stvaranje aktivnosti od satelitskih podataka i usluga za naša društva glavni je fokus akcije za nas u francuskoj svemirskoj agenciji. Ovaj sporazum potpisan sa CMA CGM, jednim od vodećih svetskih igrača u oblasti špedicije i logistike, savršena je ilustracija naše želje da dosegnemo van svemirske industrije, posebno u sektor mobilnosti, što je prioritetno područje CNES-a uz zaštitu životne sredine i zdravstvo. Ova saradnja će takođe omogućiti našim organizacijama da obostrano imaju koristi od međusobne izvrsnosti.“

izvor&foto: porttechnology.org

Pročitajte i...