Amazon otvario jedan od najmodernijih logističkih centara u Nemačkoj

U ponedeljak je gigant e-trgovine Amazon otvorio svoj novi logistički centar u Erfurtu u Nemačkoj.

Centar je opremljen sa nekoliko hiljada robota koji pomažu u logističkim operacijama. Kompanija je takođe najavila planove za otvaranje 2.000 novih radnih mesta u zemlji do kraja godine.

Podsećanja radi, od 2021. godine radi i magacin u Geri. Novi objekat ima površinu od 62.000 kvadratnih metara i na kraju će zaposliti 2.000 ljudi. Ove nedelje u novom magacinu je počelo da radi 300 ljudi.

Novo postrojenje je dizajnirano za držanje 26 miliona proizvoda i obavljaće otpremu više od 500.000 paketa svakog dana. Više od 3.600 transportnih robota obezbeđuje da roba stigne sa police do radnika i da se potom može spakovati.

Što se tiče upotrebe robota, ovo je jedan od najmodernijih Amazonovih centara u Evropi.

Novootvoreno skladište je 21. Amazonov centar u Nemačkoj, sa oko 60 koji posluju širom Evrope (od avgusta 2023.). Nemačka je važna lokacija za giganta e-trgovine, u koju kompanija Džefa Bezosa nastavlja da ulaže. U poslednje tri godine, onlajn prodavac je završio ukupno sedam lokacija u zemlji (računajući najnoviju u Efrurtu).

Prošlog avgusta Amazon je otvorio logistički centar u Grosenknetenu, u septembru 2022. u Kajzerslauternu, u avgustu 2022. u Helmštedu, u maju 2022. u Hof-Gatendorfu, u avgustu 2021. u Geri i u maju 2021. u Achimu. Pored toga, Amazon kontinuirano ulaže u povećanje kapaciteta i modernizaciju postojećih logističkih centara u mreži.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...