Gebrüder Weiss proširuje logistički centar u Budimpešti

Transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss proširila je svoj logistički objekat na lokaciji Dunaharaszti u blizini Budimpešte.

U saopštenju za javnost, Gebrüder Weiss navodi da logistički kompleks pokriva 10.000 kvadratnih metara i uključuje kancelarijski prostor, manipulativni objekat i visoko-regalno skladište.

Cilj proširenja je stvaranje dodatnih skladišnih kapaciteta za klijente kompanije. Prošireni objekat će se takođe koristiti za usluge kućne dostave za šire područje Budimpešte. Investicija je koštala oko 25 miliona evra.

„Širenje u Budimpešti nudi prostor za dalji rast u budućnosti. Povećanje industrijske proizvodnje, posebno u automobilskom i električnom sektoru, znači da se očekuje da će potražnja za transportnim i logističkim uslugama porasti u narednim godinama“, objasnio je Volfram Senger-Vajs, generalni direktor Gebrüder Weiss-a. „Otvorili smo svoju prvu filijalu u centralnoj i istočnoj Evropi u Mađarskoj 1989. godine. Od tada je zemlja postala važno čvorište za transport robe između naših ključnih tržišta u regionu Crnog mora, Balkana, Jadrana i Zapadne Evrope. Danas je naša organizacija širom zemlje u Mađarskoj pionir u automatizaciji i održivom transportu.”

Postojeći logistički objekat je takođe modernizovan kao deo ovog posla, pri čemu su ulazno skladište, protok materijala i komisioniranje sada u velikoj meri automatizovani pomoću novog AutoStore sistema. Roba se skladišti u plastičnim kontejnerima složenim u sistem okvira. Roboti transportuju kontejnere do radnih mesta gde se roba preuzima za otpremu.

Najveći deo energije potrebne za zgrade i e-vozila obezbeđuje fotonaponski sistem snage do 354 kWp.

„Koristimo solarnu energiju za upravljanje vozilima za dostavu u sektoru kućne dostave“, objašnjava Balint Varga, generalni direktor kompanije Gebrüder Weiss za Mađarsku. „Koristimo e-kombije za isporuku nameštaja, potrošačke elektronike i kućnih aparata naručenih preko interneta krajnjim kupcima u Budimpešti i drugim većim gradovima. Ovo nam omogućava da smanjimo emisiju CO2 za oko 12,5 tona mesečno.”

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...