Volkswagen će prestići Teslu u globalnoj prodaji električnih vozila do 2024.

Izveštaj Bloomberg Intelligence-a sugeriše da Tesla više neće biti najveći svetski proizvođač električnih vozila do 2024. Očekuje se da će Volkswagen preuzeti titulu kroz povećanje prodaje u Evropi i Kini, uz udvostručenje proizvodnje BEV-a(Battery electric vehicle).

Proizvođač automobila je nedavno najavio električna pikap vozila Scout, koja će biti lansirano 2026. godine. ID. Buzz, još jedno električno vozilo ovog brenda, uskoro će biti lansirano u Evropi. Volkswagen tvrdi da vozilo ima domet od 258 milja (~415 km) i da se može napuniti od 5 do 80% za oko 30 minuta.

Međutim, Tesla ostaje dominantan u SAD; oko 75% potpuno električnih vozila prodatih u zemlji od januara do marta ove godine bilo je iz ovog brenda. Kompanija će verovatno zadržati prvo mesto u SAD, dok proizvodni kapacitet i troškovi baterije inhibiraju ključne konkurente poput Forda i General Motorsa.

Očekuje se da će kineska kompanija BID 2025. godine biti na trećem mestu posle Volkswagena i Tesle, za koje se predviđa da će u ovom trenutku prodati oko 2,5 miliona. Celo istraživanje možete pronaći na web stranici Bloomberg Intelligence-a.

izvor: notebookcheck.net

foto: newsweek.com

Pročitajte i...