Viljnius kao novo čvorište na Novom putu svile

S obzirom da je glavni grad Litvanije opredeljen za distributivno čvorište na Novom putu svile, potražnja na tržištu se postepeno povećavala. Počev od 18. septembra, voz će svake nedelje polaziti iz Xi’an za Viljnus, putovanje koje traje samo osam dana. Vuču vrši kompanija intermodalnog transporta Xi’an. Prva dva polazaka zakazana su za 18. i 25. septembar.

Vreme konkurencije

Linija Xi’an -Viljnius traje samo 8 dana za putovanje dugo 9.000 kilometara, što je vrlo konkurentno vreme. Budući da voz tokom čitavog putovanja vozi širokim kolosekom, postoji jedna pretovarna tačka manje, što čini putovanje očigledno bržim.

Roba na ovoj ruti uglavnom uključuje računarske i instrumentalne proizvode, industrijske proizvode, tekstil i druge kategorije, a iz perspektive poslovanja u prva tri meseca, LCL pošiljki biće relativno više. Na osnovu potreba poštanskog prevoza između zemalja, voz takođe treba da prevozi više od polovine poštanskog tereta. Ovaj voz trenutno vozi samo prema zapadu, ali pošiljke prema istoku još uvek se planiraju.

Veća vizija

Pored zadovoljenja zahteva za prevoz tereta od Xi’ana do Viljnusa, postoji veća vizija uspostavljanja nove linije. Ova linija će otvoriti put za širenje usluga na nordijsko tržište. Roba će biti distribuirana u severnu Evropu preko Viljnusa.

izvor: railfreight

Pročitajte i...