UTLC ERA testira novi koridor iz Kine za Evropu

UTLC ERA je saopštila da je u saradnji sa Belintertrans-Germany GmbH (BIT-Nemačka) i CFTS Liski obavilo probno putovanje kontejnerskim vozom iz Kine u Evropu. Teretni voz sastavljen od pedeset 40-metarskih kontejnera krenuo je iz Chongking-a 8. decembra i stigao u stanicu Slavkov u Poljskoj šesnaest dana kasnije, 24. decembra.

BIT-Nemačka je pokrenula operaciju, a UTLC ERA je uslugu preduzela preko Kazahstana, Rusije i Belorusije. Što je najvažnije, nova služba je u Evropu ušla preko alternativne granične stanice, stanice Gorin / Udritsk na belorusko-ukrajinskoj granici. Posle toga, nova ruta će takođe proći kroz Ukrajinu pre nego što stigne do Slavkova.

Karakteristike rute

Kao što je gore pomenuto, tranzitno vreme rute od Chongkinga do Slavkova bilo je šesnaest dana, što je veoma brzo. Saradnja između BIT-Nemačke i CFTS-a Liski kako bi se izbeglo pretovarivanje kontejnera sa širokog na uski kolosek između Ukrajine i Poljske, posebno doprinosi kratkom vremenu putovanja.

Prelazak na široki kolosek izvršen je na graničnom prelazu Altinkol / Dostik u Kazahstanu. Odatle je vozu trebalo još sedam dana da stigne u Slavkov.

Očekivanja

Očekivanja pokazuju da će pokretanje ovog alternativnog pravca kroz Gorin najviše doprineti evroazijskom prevozu. Pre svega, obezbediće brže tranzitno vreme, što je kritični preduslov za visokokvalitetne usluge, posebno kada se prenose osetljivi proizvodi.

U praksi bi to značilo manje zagušenja i veću efikasnost. Napokon, kao što je napomenuo Aleksej Grom, izvršni direktor UTLC ERA, „naši glavni tehnološki napori usredsređeni su na smanjenje vremena tranzita. Angažovanje novih graničnih prelaza kao i diverzifikacija sve većih tokova tereta su među mogućim rešenjima“.

Takav razvoj događaja takođe bi mogao da dovede do „neophodne sigurnosti za budući rast obima prometa na ruti Kina-Evropa i poboljšanje usluga UTLC ERA“, zaključio je on.

Kontinuitet

Ranije u decembru UTLC ERA je objavio da je dostigao svoju prekretnicu od pola miliona TEU-a za 2020. Obim koji je jedan i po puta veći od 2019. godine ukazuje na odlučnost kompanije da pruži efikasne i česte evroazijske usluge teretnog transporta. Pored toga, dokazuju da železnica dobija stabilnu poziciju u interkontinentalnom saobraćaju.

Sledeći primer UTLC ERA za 2020. godinu, izgleda da želi da nastavi da radi na istim nivoima, istovremeno istražujući nove mogućnosti za optimizaciju veza i rešavanje postojećih infrastrukturnih problema.

izvor@foto: railfreight.com