United Wagon Company (UWC) isporučiće 3.600 kontejnerskih ravnih vagona transportnoj kompaniji RB Group

RB Group je naručio ravne vagone model 13-6903. Ovaj model ima dužinu od 80 stopa i nosivost od 74,5 t. U svaki ravni vagon mogu se smestiti kontejneri dimenzija 20 stopa, 30 stopa ili 40 stopa, uključujući rashladne kontejnere i kontejnere cisterne bruto težine maksimalno 36 t.

Vagoni imaju postolja od 25 tona sa intervalom održavanja od milion kilometara ili na svakih osam godina. Životni vek ravnog vagona je 32 godine. UWC koristi automatizovane i robotske sisteme na svojoj liniji za zavarivanje bilo kojih nosivih komponenata.

Ivan Mihalevič, direktor prodaje, kompanija United Vagon, rekao je:

Tržište pošiljaka kontejnera raste već nekoliko godina. Osim izvoza i domaćeg prometa, možemo videti kako tranzitne pošiljke brzo rastu u transportnim koridorima koji povezuju Kinu i Evropu, Aziju i Daleki Istok, Rusiju i Evropu. Na sve konkurentnijem transportnom tržištu, zadatak minimiziranja transportnih troškova postaje sve hitniji. Rešenje se može postići, između ostalog, korišćenjem tehničkih prednosti nove generacije teretnog voznog parka, koji je efikasniji i pouzdaniji u radu.“

izvor&foto: railway-news

Pročitajte i...