TX Logistics predstavio sistem NiKRASA 3.0

TX Logistics, podružnica Mercitalia Group, predstavila je novu verziju NiKRASA u sajmu Innotrans Berlin. NiKRASA je vertikalni utovarni sistem za kombinovani železnički transport. Nova verzija dolazi sa skupom inovativnih novih funkcija. Na primer, omogućava utovar poluprikolica koje se ne mogu podići, ne zahteva terminalnu rampu, može se složiti i optimizuje transport mega-prikolica.

NiKRASA 3.0 je zamišljen nakon „bliske razmene i sa proizvođačima vozova i sa proizvođačima vagona“, kao što je TX Logistics pomenuo. Sistem je razvijen u saradnji sa VECON-om, nemačkim proizvođačem prikolica i uskoro će biti lansiran na evropsko tržište.

NiKRASA 3.0

Ključna karakteristika NiKRASA 3.0 je eliminacija terminalne rampe, koja je u prethodnim verzijama bila potrebna. Obe komponente su sada spojene u jednu osnovnu platformu. Nova verzija, stoga, omogućava rukovanje na bilo kojoj poziciji u terminalu, bez prethodne pripreme.

Štaviše, nova NiKRASA verzija ima držače koji povećavaju kapacitet slaganja za pet puta bez upotrebe dodatnih pomagala. Ova nova karakteristika, prema TX Logistics-u, biće korisna i za terminale i za kombinovani transport uopšte. Kapacitet je takođe poboljšan zahvaljujući NiKRASA kompatibilnosti sa mega-prikolicama. Dostizanjem 100 kubnih metara, mega-prikolice nude 25 odsto više prostora u odnosu na normalne prikolice.

Prikolice koje se prevoze sistemom NiKRASA ispunjavaju sve standardne zahteve za putovanje na svim evropskim rutama jer ne rezultiraju povećanjem visine. „NiKRASA omogućava rukovanje poluprikolicama koje se ne mogu kranirati bez promene postojećih standarda na terminalima, na vagonima i na šinama“, saopštio je TX Logistics.

Najlakše dostupno rešenje, kompatibilno sa još više vagona

Novi NiKRASA sistem je ujedno i najlakše rešenje ove vrste na tržištu. Prema navodima kompanije, još jedna inovacija NiKRASA 3.0 je da „mogu utovariti silose i prikolice sa fiksnom karoserijom, mega-prikolice, kao i prikolice bez strukture i šasije za kontejnere, uključujući i kontejnere.“

Ova nova verzija je takođe kompatibilna sa džepnim vagonima koje proizvodi više kompanija. Džepni vagoni su teretni vagoni posebno dizajnirani za transport kamionskih poluprikolica, uobičajenih u kombinovanom transportu. „Na primer, nova generacija može da se utovari u T3000, T5 i u vagone druge generacije kompanije Kolowag“, navodi se u saopštenju. U toku su dalji testovi kompatibilnosti za T4000 i za proizvode proizvođača Greenbrier i Talleres Alegria.

izvor&foto: railfreight.com

Pročitajte i...