Teretna lokomotiva DB Cargo biće opremljena najnovijom ETCS tehnologijom

Jedna od teretnih lokomotiva logističke kompanije DB Cargo DE6400 treba da bude opremljena najsavremenijom ETCS tehnologijom u Belgiji i Holandiji.

Za projekat koji subvencionišu Instrument za povezivanje Evrope i  Ministarstvo za infrastrukturu i upravljanje vodama Holandije, Alstom-ovo dokazano rešenje Atlas European Sistem Control Train (ETCS) Baseline 3 Release 2 biće instalirano u jednu od teretnih lokomotiva DB Cargo DE6400.

Michael Konias, šef digitalnih i integrisanih sistema u Alstomu za Nemačku, Austriju i Švajcarsku, rekao je: „Oduševljeni smo što nam je DB Cargo ponovo ukazao poverenje za njihove modifikacije. Alstom je prva kompanija koja je u potpunosti sertifikovana za najnovije ETCS standarde za vozna sredstva i pruge, a naša najsavremenija signalna rešenja prilagođavaju se specifičnim zahtevima svakog operativnog okruženja, obezbeđujući najviše standarde za bezbednu, transevropsku špediciju i prevoz.“

Prema ugovoru, postojeći holandski ATB-EG i ATB-NG sistemi, kao i belgijski nacionalni sistem (TBL1), biće integrisani sa ETCS sistemom. Među najefikasnijim sistemima za kontrolu vozova na svetu, ova modernizacija signalne tehnologije značajno će poboljšati belgijsko-holandski teretni promet, istovremeno povećavajući njegovu sigurnost, pouzdanost i tačnost – pored smanjenja troškova održavanja.

Radove na preuređivanju prvog prototipa izvešće kompanija Shunter, sa kojim je Alstom potpisao ugovor o kupovini u martu 2021. godine. Kupovinom će Alstom ojačati svoju stručnost u uslužnom sektoru i proširiti svoje prisustvo u zemljama Beneluksa.

izvor@foto: globalrailwayreview.com

Pročitajte i...