Stadler EuroDual lokomotiva sada odobrena u Austriji

EuroDual lokomotiva koju je napravio Stadler odobrena je za rad u Austriji, u proces u koji je bila značajno uključena švajcarska lizing kompanija European Loc Pool (ELP).

ELP je u Austriji dobio odobrenje za lokomotivu na osnovu 4. železničkog paketa (skup izmena propisa EU u cilju liberalizacije železničkog tržišta). EuroDual lokomotiva će sada moći da radi na OEBB mreži. Odobrenje za granične stanice u Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj očekuje se kasnije 2021. godine.

ELP i njegov servisni partner, Stadler Rail Services, već su uspostavili servisnu mrežu u Austriji, sa prve dve radionice sa sedištem u Beču i Lincu. U bliskoj budućnosti biće dodane dodatne radionice.

European Loc Pool ima EuroDual lokomotive u Nemačkoj. Deklaracija o usaglašenosti za novi tip vozila EuroDual Nemačka-Austrija trebalo bi da stigne u narednih nekoliko dana.

Ovo je značajan korak u ELP-ovim ciljevima proširenja geografskog operativnog područja svojih EuroDual lokomotiva. Leasing kompanija ima za cilj da proširi ovo područje poslovanja prema jugoistočnoj Evropi (Balkan) i prema luci Roterdam u Holandiji u narednim godinama.

izvor&foto: railway-news.com

Pročitajte i...