Škoda Transportation Group potpisuje ugovor sa Češkim železnicama

Škoda Transportation Group odabrana je od strane Čeških železnica za redovno servisiranje svojih RegioPanter i InterPanter.

Ugovor je zaključen na pet godina i procenjen je na približno 39,3 miliona evra (46 miliona USD). Obuhvata redovno servisiranje 41 EMU-a serije RegioPanter 440, 640, 650 i InterPanter 660 i 661.

Ivan Bednarik, predsednik Upravnog odbora i izvršni direktor Čeških železnica, rekao je:

„RegioPanter jedinice isporučene 2012. godine već su prešle oko 1,5 miliona kilometara. Kako bismo u narednim godinama ispunili uslove Evropskog kodeksa za održavanje (EMC), kao i do sada sa Panterima, takmičili smo se za dobavljače da u narednom periodu vrše periodična obnavljanja. Svaki komplet ima sveobuhvatnu uslugu i više nivoe popravki, koje se obavljaju na svakih 900.000 kilometara.“

Radovi će se izvoditi u Škodinoj fabrici u Šumperku.

Ovo se uglavnom fokusira na periodične popravke, teško održavanje i modernizaciju železničkih voznih sredstava za korisnike u Češkoj Republici.

Aleš Merka, izvršni direktor Škode Pars, rekao je:

„Veoma smo srećni što su nas Češke železnice izabrale za partnera za održavanje Pantera u narednih pet godina. Ovo smatramo velikom posvećenošću i istovremeno dobrom vešću o dugoročnoj perspektivi i stabilnosti za naše kvalifikovane zaposlene i poslovne partnere. Izuzetno cenimo poverenje čeških železnica i radujemo se daljoj uspešnoj saradnji.”

izvor&foto: railway-news.com

Pročitajte i...