Siemens dobija odobrenje za Vectron Dual Mode

Siemens Mobility je dobio odobrenje za rad lokomotive Vectron Dual Mode u Nemačkoj od Savezne železničke uprave (EBA).
Lokomotiva Vectron Dual Mode zasniva se na dokazanoj Vectron platformi i komponentama. Ima kolosek od 1.435 mm i teška je 90 tona. Lokomotiva je projektovana za rad na naponskom sistemu naizmenične struje od 15 kV i opremljena je PZB sistemom za zaštitu vozova. Bez obzira na način rada, lokomotiva ima 2.000 kV vučne snage na obodu točka. Rezervoar za gorivo ima zapreminu od 2.600 litara. Najveća brzina lokomotive je 160 km / h.

Vectron Dual Mode omogućava našim kupcima da obezbede održiv i ekonomičan železnički teretni transport. Kao alternativa konvencionalnim dizel lokomotivama, Vectron Dual Mode nudi najbolje od dva sveta: radi u električnom režimu na elektrifikovanim šinskim prugama radi uštede goriva i smanjenja emisija i troškova održavanja, a može se prebaciti na dizel rad na delovima bez nadzemnih vodova, eliminišući potrebu za promenom lokomotiva “, rekao je Albrecht Neumann, izvršni direktor voznog parka kompanije Siemens Mobility.

Nemačka železnička mreža trenutno je elektrifikovana oko 60 procenata, a lokomotiva Siemens Mobility može da radi i kroz delove sistema koji nisu elektrifikovani bez potrebe za promenom lokomotiva. Istovremeno, gradska područja i veliki gradovi, koji često imaju elektrifikovanu mrežu, pošteđeni su emisija.

izvor: foto press.siemens.com