Poslovna inteligencija u planiranju železničke infrastrukture

U ovom članku pokušaćemo da predstavimo ključne prednosti Rail BI-a-alata koji je osmišljen da pomogne složeno donošenje odluka u projektima železničke infrastrukture.

Jasnoća i doslednost

Rail BI dozvoljava da se svi poslovni slučajevi proizvode sa istom platformom, istim podacima i istim proračunima, omogućavajući stvaranje više opcija. Za predloge se može uspostaviti konzistentna osnova i format, a izveštavanje je standardizirano radi lakšeg poređenja.

Takođe imati koristi od mogućnosti ponovnog korišćenja znanja iz prethodnih projekata pomoću metode Rail BI: jednom postavite, dvaput testirajte i zauvek koristite ponovo.

Ušteda vremena

Organizacije koje koriste Rail BI otkrile su da je prosečno vreme za izradu početne procene smanjeno sa šest nedelja na dve nedelje. Ova ušteda vremena omogućila je generisanje i razmatranje više alternativa na načine koji jednostavno nisu bili mogući sa tradicionalnijim metodama.

Korisnici Rail BI -a takođe su videli da su ciklusi planiranja smanjeni za 80 posto zahvaljujući ponovljivosti i pojednostavljenoj radnoj praksi softvera, što dovodi do bržih i tačnijih rezultata.

Ušteda sredstava

Od 2015. godine Network Rail koristi Rail BI za objavljivanje procena projekata u ukupnoj vrednosti od 9,6 milijardi funti, čime je sačuvano procenjenih 10 miliona funti plus.

Pružajući pristupačne, povezane podatke, Rail BI je svojim korisnicima pomogao da postignu uštedu od 20 posto u aktivnostima procene, što je dovelo do uštede veće od 1,5 posto od ukupne vrednosti projekta.

Bolje korišćenje resursa

Rail BI omogućava timovima za planiranje i procenu da se fokusiraju na istinsko planiranje, umesto na konsolidaciju i proveru podataka.

Ovaj brži zaokret omogućava da se proizvede više procena i da se preduzme više projekata u daleko kraćem vremenskom okviru – povećavajući brzinu na tržištu i stavljajući putnike na prvo mesto.

Pouzdanost za velike projekte

Rail BI je izradio sve procene troškova za britansku digitalnu železnicu od 2015. Alat se koristio za projekte uključujući i nadogradnju Istočne obale od 1,2 milijarde funti, a sada radi dugoročni plan signalizacije za celu mrežu Velike Britaniju.

Dizajniran posebno za menadžere železničke infrastrukture i njihove dobavljače, Rail BI olakšava pouzdano i isplativo odlučivanje u nizu velikih projekata.

izvor&foto: globalrailwayreview.com

Pročitajte i...