Od inovacija do novog standarda – kako je modularni teretni vagon postao standard?

Pre deset godina, češki proizvođač Wascosa predstavio je svoj prvi modularni teretni vagon. Nedavno je isporučen 500. vagon. Kako navode u kompaniji, istorija pokazuje koliko vremena treba da se prihvati inovacija na evropskom tržištu železničkog tereta. „Kada je Wascosa preduzela pionirski korak predstavljanjem prvog modularnog standardnog teretnog vagona na minhenskom sajmu transportne logistike 2009. godine, reakcija industrije bila je velika uzdržanost i skepticizam. Ali tokom godina koje su usledile došlo je do očigledne promene mišljenja: Industrija teretnih vagona je promenila razmišljanje i sve veći broj industrijskih igrača uvereno je da će koncept modularnih teretnih vagona biti važan deo budućnosti železničke logistike.

Proboj se dogodio 2017. godine kada je nemački gigant, BASF sa sedištem u Ludvigshafenu, predstavio u partnerstvu sa Wascosa, prve modularne vagone-cisterne koji su postavljeni da zamene njihovu flotu vagona-cisterni. Ovo je bilo priličan znak za uzbunu za sektor teretnih vagona do te mere da su tokom poslednje tri godine razni drugi igrači u industriji, uključujući one najveće kao što su DB Cargo, VTG i RCA, takođe razvijali modularne koncepte.

Irmhild Saabel, šefica poslovnog razvoja u kompaniji Wascosa, razumljivo je ponosna na uspeh ove inovacije: „Deset godina nakon prve prezentacije sistema tereta Wascosa flek, modularni teretni vagoni danas su čvrsto postavljeni na tržištu. U budućnosti će činiti značajan udeo novih kupovina obavljenih da zamene stara vozna sredstva. To će biti slučaj sa standardnim teretnim vagonima, ali i sa specijalnim teretnim vagonima “.

izvor: railfreight
foto: wascosa.com

Pročitajte i...