Nordic Unmanned predstavio Staaker BG-300 Railway Drone

Nordic Unmanned je predstavio revolucionarni Staaker BG-300 železnički dron, koji je nešto između bespilotne letelice i bespilotnog vozila dok se nalaze na železničkim prugama radi održavanja i pregleda šina.

Inspekcija i održavanje šina zasnovano na stanju ključni su faktori pri planiranju povećanja kapaciteta i korišćenja železničke usluge. Rad je prljav i potencijalno opasan; stoga se održavanje obično izvodi noću ili kada nema planiranog saobraćaja, što znači da održavanje zauzima vreme vozova i potencijalno postoji nedostatak doslednih podataka koji ocrtavaju trenutno stanje železnice.

Železnički dron može precizno podmazati skretnice i pregledati kritične delove železnice i okoline tokom vožnje po pruzi, prikupljajući podatke pomoću najsavremenijih kamera i senzora. Železnički dron može preći više od 200 km šine u jednoj misiji koristeći energiju iz vodoničnih gorivnih ćelija.

 „Naša ambicija je da održavanje i pregled šina učinimo efikasnijim, sigurnijim i ekološki čistim. Već radimo sa železnicom i vidimo izuzetno uzbudljive mogućnosti za dronove na ovom tržištu. Železnička infrastruktura će biti značajan deo naše strategije rasta“, kaže Knut Roar Viig, izvršni direktor Nordic Unmanned i dodaje „Staaker BG-300 Railway Drone je najnoviji dodatak našoj porodici proizvoda Staaker i posebno je razvijen u saradnji sa velikim evropskim nacionalnim železnicama. Očekujemo da ćemo početi pružati potpune komercijalne usluge sa železničkim dronom The Staaker BG-300 u prvoj polovini 2022. u Evropi.“

izvor&foto: suasnews.com

Pročitajte i...