MSC proširuje železničku flotu novim električnim lokomotivama

MSC je proširio svoj vozni park u svojoj najnovijoj MEDWAY filijali u Belgiji sa porudžbinom od 15 novih električnih lokomotiva.

Nove lokomotive će povećati kapacitet na ovom važnom terminalu i biće korišćene za prekogranični transport tereta u Evropi, kao i za dopunu kontejnerskog transporta brodom u opsluživanju istočnog zaleđa Antverpena.

Salvatore Prudente, izvršni direktor MEDWAY-a, prokomentarisao je: „MSC nastavlja da ulaže na evropskom nivou preko svog MEDWAY ogranka kako bi ojačao svoju intermodalnu ponudu, poboljšavajući svoj kapacitet da služi klijentima ne samo svojim osnovnim rešenjima za morski tranposrt, već i u unutrašnjosti. Poboljšanje ovih oblasti pruža našim klijentima portfolio usluga i rešenja dizajniranih da pojednostave i podrže njihov lanac snabdevanja. Naši timovi stručnjaka stalno prate i potrebe kupaca i tržišne trendove, i vidimo veliki smisao u ulaganju u naše intermodalne mogućnosti, jer se klijenti sve više podstiču da kopneni teret prevoze železnicom.”

Ulaganje u fleksibilnost i održivost

Lokomotive Vectron MS, koje proizvodi Siemens Mobility, imaju maksimalnu brzinu od 160 km/h.

„Sa svojim rekordom u pogledu pouzdanosti i fleksibilnosti, naše Vectron lokomotive omogućavaju održiv prekogranični transport tereta širom Evrope“, rekao je Albreht Nojman, izvršni direktor železničkog parka, Siemens Mobility.

Nove lokomotive će biti raspoređene u geografskom opsegu istok-zapad, poboljšavajući veze i kapacitet između Belgije, Nemačke, Holandije, Austrije i Poljske, i centralnih i istočnih oblasti bez izlaza na more, kao što su Mađarska, Češka Republika i Slovačka, pružajući kupcima fleksibilnije, efikasan i održiv način kretanja tereta u unutrašnjost.

Potpadajući pod MSC-ovog partnera za unutrašnju logistiku MEDLOG, MEDWAY Belgium posluje kao licencirani železnički operater za teretni teret u Belgiji, Holandiji, Nemačkoj i Austriji i počeo je sa radom u julu 2022. MEDWAY je trenutno železnički operater u Belgiji, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Portugalu, Španiji i Italiji i poseduje vozni park kojim upravljaju partneri u Turskoj i Indiji. MEDWAY upravlja sa globalnom flotom od 115 lokomotiva i 4.800+ vagona, godišnje pokrivajući preko 8,2 miliona km.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...