Metrans vrši stratešku akviziciju u Poljskoj

Železnički intermodalni ogranak HHLA-e Metrans je proširio svoj uticaj na tokove kontejnera Evrope i Azije preuzimanjem CL Europorta i njegovog logističkog centra u poljskom gradu Malaševiče (Malaszevicze), blizu graničnog koloseka i beloruske granice.

Istovremeno, Metrans je najavio strateško partnerstvo sa poljskim železničkim operaterom Eurotrans, koji je aktivan na transportnoj osi Berlin-Varšava-Minsk-Moskva.

 Logistički centar CL Eurport udaljen je samo četiri kilometra od železničkog prelaza Terespol i osam kilometara od putnog prelaza Koroščin. „Malaševiče predstavlja most između zemalja članica EU, Rusije i Kine“, kaže Peter Kis, predsednik Izvršnog odbora Metrans grupe.

 „Naša ideja za čvorište terminala se dokazala i novi terminal će savršeno upotpuniti našu intermodalnu mrežu. Veliki deo međunarodnog železničkog transporta koji odavde ide do Kine već ide preko Malaševiča. Takođe želimo da napredujemo u ovom segmentu kroz našu stratešku saradnju sa Eurotransom.”

 Železnički operater Eurotrans svojim železničkim transportom na beloruskim i ruskim linijama obezbeđuje idealno proširenje mreže Metransa, navodi se u saopštenju. „Metrans će iskoristiti deo kapaciteta Eurotransa da ponudi nove železničke proizvode ka i iz Bresta i dalje na istok i da garantuje kvalitet postojećih usluga.“

izvor&foto: worldcargonews

Pročitajte i...