METRANS proširuje poslovanje u jugoistočnoj Evropi

METRANS je upravo završio punu akviziciju AdriaRail grupe. Kompanija je preuzela 51 odsto udela Adria Rail-a u martu 2023. godine, dok je sada preuzela preostalih 49 odsto.

„Dostigli smo još jednu važnu prekretnicu u širenju naše evropske mreže“, prokomentarisao je Peter Kis, izvršni direktor METRANS-a.

Kako navode u METRANS-u, Adria Rail će nastaviti da obavlja svoje uobičajeno poslovanje, ali kao podružnica METRANS Grupe na hrvatskom i srpskom tržištu. Indikativno, Adria Rail pokriva 70 odsto kontejnerskog transporta duž koridora Hrvatska-Srbija i opslužuje saobraćaj do i od glavne hrvatske luke Rijeka.

Posao je već počeo

Pored gore navedenih aktivnosti, Adria Rail takođe upravlja terminalom Inđija između Beograda i Novog Sada u Srbiji. Sa akvizicijom 51 odsto udela od kompanije u martu 2023. godine, METRANS je u osnovi postao operater terminala. Ovo je bio prvi železnički terminal kojim je upravljala podružnica HHLA u Srbiji.

Naravno, novi terminal znači mogućnosti za nove veze. METRANS nije gubio vreme, a samo nekoliko meseci nakon preuzimanja terminala Inđija, pokrenuo je novu uslugu povezujući ga sa svojim HUB železničkim terminalom u Budimpešti.

Skoro istovremeno je pokrenuo uslugu između HUB terminala i luke Rijeka, povezujući Rijeku i Inđiju, stvarajući trouglastu mrežu između Srbije, Hrvatske i Mađarske. Kao rezultat toga, mreža je već postojala, ali potpunom akvizicijom Adria Rail-a, METRANS je napravio odlučujući korak da postane vodeći transportni igrač i u regionu Balkana.

izvor&foto: railfreight.com

Pročitajte i...