Metrans na Novom putu svile

Godine 2020. Metrans je povećao broj kontejnerskih vozova koji saobraćaju između Evrope i Kine za 114 procenata, uprkos pandemiji. Prema podružnici HHLA, pandemija koronavirusa i uska grla u kapacitetu u brodarstvu dali su dodatni podsticaj železničkim transportnim vezama.

Obim i učestalost železničkog teretnog saobraćaja između Azije i Evrope znatno su se povećali poslednjih godina. Prema procenama konsultantskog preduzeća za upravljanje Rolandom Bergerom, oko 878.000 TEU prevezeno je duž različitih železničkih koridora Novog puta svile 2020. Međunarodna železnička organizacija UIC pretpostavlja da bi se ovaj broj mogao udvostručiti do 2025. godine.

Rast je nastavljen u prvom kvartalu ove godine. Prema Nacionalnoj komisiji za razvoj i reforme Kine, u prvom kvartalu je prevezeno 322.000 TEU robe između Evrope i Kine, što je porast od 75 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Većina ovoga je i dalje saobraćaj prema zapadu. U prvom kvartalu je 1.858 vozova krenulo prema zapadu sa 182.000 TEU robe, dok se vratilo 1.540 vozova sa 140.000 TEU robe.

Metrans ubire blagodati

Kao jedan od glavnih operatera na Novom putu svile, Metrans je uspeo da ubere blagodati ovog pozitivnog trenda. Obim prevoza Metransa na Novom putu svile je približno 30.000 TEU. Intermodalna kompanija je 2020. godine obavila 913 vožnji u oba smera. Za poređenje, godinu dana ranije upravljao je 426 vožnji, što ukazuje na porast od 114%. Takođe za Metrans, najveći rast je zabeležio saobraćaj prema zapadu: 131 %.

Mesečno Metrans upravlja 60 do 80 vožnji između Kine i Evrope. Zajedno sa partnerima sastavlja blok vozove u kineskim čvorištima kao što su Zhengzhou, Ksi’an i Jinhua. Vozove tada preuzimaju vučni operateri u raznim čvorištima evroazijskog železničkog koridora. Ta čvorišta su poljski granični terminal Malaszevicze (blizu beloruskog grada Bresta) i slovački terminal u Dobri (blizu ukrajinske granice).

Kontejneri se zatim distribuiraju po celoj mreži Metransa. Ključna čvorišta za železnički teretni transport Metransa između Evrope i Kine su terminali čvorišta u Budimpešti, Pragu, Češkoj Trebovi, Poznanju i Dunajskoj Stredi.

izvor&foto: railfreight.com