Maersk Pioneers prvi blok voz od Japana do Velike Britanije transsibirskom železnicom

Kao deo intermodalnog rešenja, Maersk je organizovao blok-voz iz Japana za Veliku Britaniju koji prevozi sportsku odeću i dodatke.

Pošiljka od 40 kontejnera stigla je u Felikstove, UK, 2. marta, nakon što je u januaru krenula iz Jokohame u Japanu i prešla Rusiju kopnom i morem.

Ovo je prvi put da naše usluge AE19(koja je od 2019. godine povezala Aziju i Evropu preko transsibirske železnice i luke Vostočnij i Sankt Peterburg) da kontejnerski voz pune veličine koji prevozi robu isključivo iz Japana. Tranzit iz Azije u Evropu preko Rusije postaje sve privlačnija alternativa brodarstvu robom preko Sueckog kanala, čak i za pomorske rute od Japana do Velike Britanije. Uvereni smo da će napredak koji smo zajednički postigli u proširenju AE19 prošle godine, zajedno sa Ruskim železnicama i našim partnerima Modul, nastaviti putanju rasta transsibirskog tranzita 2021. godine“, objašnjava Zsolt Katona, šef Maersk Istočne Evrope.

Ova usluga vozova Maersk za prevoz robe iz Japana sjajan je primer sinergije između okeanskog i železničkog transporta. Ruske železnice su u potpunosti posvećene tome da našim međunarodnim kupcima i dalje pružaju najviše standarde usluge, brzine i sigurnosti na ovoj transkontinentalnoj ruti“, komentariše Aleksej Šilo, zamenik direktora Ruskih železnica.

Ispunjavanje očekivanja naših kupaca uvek je prioritet za Maersk. Mogućnost da ponudimo rešenja kao što je AE19 našoj bazi kupaca u Japanu predstavlja mogućnosti koje Maersk može pružiti u mnogim vidovima transporta. Izuzetno sam zadovoljan što vidim podršku naših kupaca i radujem se što ću ovo učiniti izborom za sve više i više kupaca “, dodaje Toru Nishiiama, generalni direktor za područje severoistočne Azije.

foto: maersk.com