Kraj linije za kultni francuski voz za sveže proizvode

Takozvani train des primeurs kojim upravlja Fret SNCF, koji prevozi sveže voće i povrće iz Perpinjana, u jugozapadnoj Francuskoj, do Pariza, biće povučen.

Međutim, usluga bi se mogla vratiti 2026. u novom obliku nakon izgradnje terminala za kombinovani transport na veletržnici Rungis u francuskoj prestonici.

Sezonski servis je radio pet dana nedeljno u periodu od oktobra do juna. Primarni voz je jedan od 23 saobraćajne rute koje je Fret SNCF ustupio u skladu sa planom diskontinuiteta koji je usledio nakon sporazuma između Francuske i Evropske unije o dugovima operatera za prevoz tereta.

Skupa usluga

Smatra se da su 14 vagona-hladnjača ove službe zastareli i skupi za održavanje. Štaviše, voz se vraća prazan od Rungisa do Perpinjana i takođe je ekonomski hendikepiran činjenicom da saobraća samo sezonski.

Usluga je ukinuta između 2019. i 2020., ali je ponovo otvorena nakon velike podrške njenom obnavljanju, posebno iz političkih krugova. Tadašnji francuski premijer, Žan Kastek, bio je jedan od njegovih gorljivih pristalica.

Vest da će usluga biti ukinuta izazvala je ljutit odgovor Paskala Savoldelija, francuskog senatora za departman Val-de-Marn, koji je rekao da će njegovo povlačenje dodati 20.000 kamiona na puteve u regionu Velikog Pariza. „To je neshvatljivo, a ipak će se to dogoditi u Rungisu“, upozorio je on, tvrdeći da je Evropska komisija nametnula takav ishod.

Prošlog meseca, francuska vlada objavila je poziv za podnošenje ponuda za nastavak pružanja usluge 2026. godine, sa rokom za podnošenje prijava do 19. jula 2024. godine, prenose francuski mediji. U X postu, francuski ministar saobraćaja Patrice Vergriete je rekao: „Radovi će se obavljati u Rungisu na povećanju i modernizaciji kapaciteta za kombinovani železnički teret! Prvi voz ostaje prioritet više nego ikad.”

Novi operater u slučaju da se usluga vrati

Portparol Rail Logistics Europe je takođe potvrdio da nova kompanija za prevoz tereta koja treba da počne sa radom početkom 2025. nakon raspuštanja Fret SNCF-a neće biti kandidat za upravljanje budućim primarnim vozom. „Ovo je tržišni segment u kome nova kompanija neće moći da se takmiči u periodu od 10 godina (prema uslovima sporazuma između Francuske i Evropske komisije).“

Dajući ažurirane informacije o planu diskontinuiteta Fret SNCF-a i 23 saobraćajne rute koje treba ustupiti, portparol je napomenuo: „Novi operateri su već preuzeli 15, dok će sedam (izuzeti su prvi vozovi) uslediti do kraja meseca . Preostalo je predmet zahteva za produženje do kraja godine, što je dozvoljeno planom diskontinuiteta.

Portparol je takođe otkrio da je VIIA, RLE-ova intermodalna podružnica, koja upravlja takozvanim „piggiback“ uslugama za poluprikolice, pronašla dobavljače vuče za sve svoje linije. „Međutim, ne mogu da ulazim u detalje, ali u suštini DB Cargo France obezbeđuje vuču.“

izvor&foto: railfreight.com

Pročitajte i...