Hermes testira prekogranični transport paketa železnicom

Hermes od 1. jula testira prekogranični transport paketa železnicom između Nemačke i Poljske, saopštila je kurirska kompanija iz Hamburga. Prvi transporti su već uspešno obavljeni zajedno sa DB Cargo AG.

Menadžer odeljenja za upravljanje transportom i operacijama u Hermesu Nemačka Andres Schuchardt objašnjava: „Cilj našeg pilot testiranja je prvenstveno da steknemo iskustvo sa železničkim transportom i istražimo moguće skaliranje. Radujemo se nastavku saradnje sa DB Cargo AG i radoznali smo da vidimo kako železnički transport utiče na prekogranični saobraćaj.”

„Železnica je jedan od ekološki najprihvatljivijih načina transporta i može optimalno iskoristiti ovu prednost, posebno na velikim udaljenostima. U kombinaciji sa našim eko rešenjima, potpuno klimatski neutralni transportni lanci su već danas mogući, pri čemu se fokusiramo na izbegavanje emisija gde god je to moguće. Zadovoljni smo što održivost igra tako važnu ulogu za Hermes u dizajnu njihove logistike i što možemo da ih podržimo u tome“, kaže Pierre Timmermans, član odbora za prodaju u DB Cargo AG.

Jednom nedeljno, prevoz se obavlja u svakom pravcu sa mostovima za izmjenjive karoserije. Menadžer održivosti u Hermesu Michael Peuker je prokomentarisao: „Na nemačkoj strani, rezervisali smo varijantu DBeco plus zelena električna energija preko DB Cargo-a, tako da ćemo uštedeti oko 57 tona CO2 godišnje za celu rutu. Ovo još nije izvodljivo na poljskoj strani: Međutim, mi koristimo neutralnu ponudu DB Cargo-a i tako verovatno možemo postići CO2 kompenzaciju od dodatnih 47 tona CO2.“

U oblasti gradske logistike, Hermes navodi da je već napravio nacrte za potpuno bezemisionu isporuku u gradovima – kao što su Berlin, Magdeburg, Majnc i u budućnosti i Hamburg. Rešenja bez emisija još uvek nisu dostupna širom sveta na duge staze. Schuchardt je prokomentarisao da „„Naravno, takođe smo veoma zainteresovani za smanjenje našeg ekološkog otiska na duge staze. Nastavićemo da se fokusiramo na ovome i u budućnosti. Pored železničkog transporta, između ostalog koristimo i električne kamione i kamione na vodonik i na taj način stvaramo različite alternative niske emisije na dužim relacijama.“

izvor: ti-insight.com

foto: newsroom.hermesworld.com

Pročitajte i...