FlixTrain obustavlja svoje usluge po drugi put u 2020. godini

Nemački operater otvorenog pristupa FlixTrain najavio je obustavu svojih usluga od 3. novembra do negde 2021. godine zbog pandemije koronavirusa. Lokalni izveštaji sugerišu da usluge mogu biti obustavljene najmanje do februara.

Krajem oktobra, nemačka vlada najavila je niz novih ograničenja za poslovanje i izdala snažne savete građanima da izbegavaju nebitna putovanja u borbi protiv rastućih slučajeva koronavirusa.

FlixTrain je nastavio sa radom 23. jula nakon četvoromesečne obustave od 19. marta. Operator se brzo vratio na visok nivo broja putnika, sa vozovima koji su tokom leta često vikendom bili puni.

Međutim, za razliku od svog glavnog konkurenta Nemačkih železnica (DB), FlixTtrain nije dobio nikakvo finansiranje od nemačke vlade osim šeme finansiranja zaposlenih dostupne svim preduzećima pogođenim pandemijom.

Tokom prvog gašenja, FlixTrain je prekinuo saradnju sa svojim partnerom RDC Germany, koji je upravljao dvema rutama FlixTrain-a od Kelna do Berlina i Hamburga. Od tada je operater takođe prekinuo veze sa Leo Ekpressom, svojim drugim partnerom, koji je obavljao usluge na relaciji Stuttgart – Berlin.

izvor@foto: railjournal