Deutsche Bahn naručuje konvertorsku stanicu od Hitachi Energy

Hitachi Energy je primio narudžbu od Deutsche Bahn (DB) za konvertorsku stanicu od 120 megavata (MW) koja će se nalaziti južno od Berlina.

Konvertorska stanica Thirov će se sastojati od tri kompaktna modula pretvarača statičke frekvencije od 40 MW koji koriste napredne energetske poluprovodnike da obezbede stabilno i pouzdano napajanje.

Ovo će omogućiti DB-u da pretvori električnu energiju iz javne trofazne mreže za distribuciju električne energije, koja radi na frekvenciji od 50 herca (Hz) do 16,7 Hz, i ubaci je u železničku elektroenergetsku mrežu koja se koristi za napajanje vozova i železničke infrastrukture širom Berlina .

Ugovor uključuje 30-godišnji ugovor o uslugama i paket za digitalizaciju kako bi se DB-u omogućilo održavanje i reaktivno održavanje i uvid u podatke o statusu sistema tokom radnog veka stanice.

Niklas Person, generalni direktor kompanije Hitachi Energy za integraciju mreže, rekao je:

„Oduševljeni smo što je Deutsche Bahn odabrao Hitachi Energy kao partnera po izboru da obezbedi napajanje od 16,7 Hz za njihovu železničku mrežu. Ovo je odličan primer kako sarađujemo zajedno sa kupcima i partnerima kako bismo ubrzali energetsku tranziciju i unapredili održivu energetsku budućnost za sve.“

Ova naredba je nadovezujuća na drugu koju je DB dodelio Hitachi Energy-u prošle godine.

Ovo je bilo za konvertorsku stanicu Delitz od 160 MW u širem području Halea/Lajpciga, koja će biti jedna od najmoćnijih konvertorskih stanica za železničku energiju na svetu.

izvor&foto: railway-news.com

Pročitajte i...