DB Cargo Eurasia vodi igru železničkih veza Kina-Evropa

Drugi kvartal 2021. bio je prilično produktivan za DB Cargo Eurasia. Operater je pokrenuo pet novih veza između Kine i Evrope, povezujući osam različitih destinacija. Houma-Hamburg, Hefei-Wilhelmshaven, Xi’an-Paris, Nanjing-Tilburg i Xi’an-Tilburg sada su deo mreže kompanije.

Nove veze, nova čvorišta

Počevši od kraja maja, prva nova usluga koju je DB Cargo Eurasia pokrenula bila je ona između Nanjing-Tilburga. Prvi blok voz stigao je u Tilburg 4. juna nakon 20 dana i 11.500 kilometara na evroazijskom koridoru. Prevozio je različite vrste robe, dok će usluga postati redovna između dva grada.

Kasnije, 25. juna, DBCE je pokrenuo uslugu Hefei- Wilhelmshaven. Voz je krenuo iz Hefei-ja 25. juna sa zapreminom od oko 100 TEU, uglavnom kućnih aparata, tekstila i električne opreme, koji su distribuirani iz Wilhelmshaven-a u evropsko zaleđe. Partneri u novoj vezi su državna lučka operativna kompanija Hefei International Land Port (HILP), DB Cargo Russia, DB Cargo Polska i DB Cargo Intermodal Sales.

Drugi voz između dva odredišta krenuo je 27. jula. Dmitrij Hasenkampf, direktor prodaje u DB Cargo Eurasia, istakao je značaj usluge zbog dugoročnog strateškog odnosa između Niedersachsena i provincije Anhui.

Nakon toga nije trebalo dugo da se pokrenu Xi’an-Paris i Houma-Hamburg. Prvi voz Xi’an-Paris krenuo je 28. juna, a drugi voz je usledio u julu, dok je prvi voz na liniji Houma-Hamburg krenuo 30. juna.

Šta još sledi?

Osim novih destinacija, DB Cargo Eurasia je u julu 2021. osnovao pravno lice u Kini: DB Cargo Transasia. Ova nova podružnica DB Cargo Eurasia olakšaće misiju prve koja će pružati evroazijske usluge železničkog transporta kroz blisku saradnju.

Štaviše, najveća želja DBCE -a za 2021. godinu ostaje ista. Kompanija i dalje ima za cilj prevoz opasnih materija kroz Kinu, cilj koji još nije ispunjen. Kao što je Dmitrij Hasenkampf objasnio u intervjuu za RailFreight Live, pandemija je učinila stvari prilično nezgodnim u tom pogledu. „U takvim slučajevima, da biste dokazali da je ponuđeno rešenje bezbedno, morate se fizički sastati. Nažalost, zbog ograničenja to nismo mogli učiniti, pa moramo pričekati još malo. Sledeća godina bi mogla biti naša godina.”

izvor&foto: railfreight.com

Pročitajte i...