CRRC Zhuzhou Institut predstavio potpuno automatski sistem signalizacije

CRRC Zhuzhou Institute Co predstavio je svoj potpuno automatski sistem rada (FAO) tSafer-UC3000 tokom prošlonedeljne međunarodne izložbe metroa u Pekingu 2020. godine, za koju kompanija kaže da pruža sveobuhvatnije rešenje za signalizaciju urbanih železnica. CRRC kaže da je sistem nadogradnja na CBTC, sa više od 20 dodatnih funkcija, uključujući pokretanje voza, dinamičko i statičko samotestiranje, zaštitu od prepreka i iskakanja iz šina i daljinsko resetovanje.

Sistem, koji je kompatibilan sa konvencionalnim CBTC, pruža brojne pogodnosti, uključujući:

  • povećanu operativnu fleksibilnost
  • poboljšani kapacitet
  • smanjene potrebe za radnom snagom i
  • smanjene energetskih zahteva i emisija.
  • CRRC kaže da sistem podržava i posadu i bespilotne operacije.

FAO sistem je potpuno automatizovan i visoko centralizovan sistem upravljanja vozovima, što je nova generacija gradskog železničkog tranzitnog sistema koji automatizuje operativni proces koristeći moderne tehnologije računarstva, komunikacije, upravljanja, integrisanog nadzora i integracije sistema“, kaže gospodin Shang Jing, generalni direktor Instituta Zhuzhou CRRC.

Automatski rad podržava prilagodljivo vreme polaska, kao i 24-časovni rad, sedam dana u nedelji. CRRC kaže da će sistem smanjiti ljudske greške, vreme zaustavljanja i napredak. Sistem takođe poboljšava energetsku efikasnost upravljanjem napajanjem svih vozova u pododseku mreže kako bi se poboljšala upotreba regenerativne snage.

izvor@foto: railjournal