CFL Cargo naručuje multisistemske električne lokomotive

CFL Cargo je poslao prvu porudžbinu za multisistemske električne lokomotive Bombardier Transportation Traxx MS3 opremljene dizel motorima za poslednji radni kilometar u neelektrifikovanim terminalima.
Porudžbina objavljena 18. novembra pokriva ukupno 10 lokomotiva Traxx MS3, uključujući pet sa poslednjim miljama motora.
Planirano je da se isporuče od 2021. godine i biće odobreni za rad u Luksemburgu, Nemačkoj, Poljskoj, Austriji, Belgiji i Francuskoj.

Nove Traxx-ove višesistemske lokomotive omogućiće nam da prelazimo brojne granice jednako lako kao i kamion, pružajući tako našim klijentima konkurentno transportno rešenje koje doprinosi postizanju evropskog cilja Novog zelenog sporazuma, povećanjem železničkog udela u ukupnom evropskom prevozu na 30 % do 2030. godine.” rekao je izvršni direktor CFL Cargo Laurence Zenner.

Zajedno sa našim lansiranim kupcem CFL Cargo, ponosni smo što nudimo inovativno rešenje koje otvara nove poslovne mogućnosti za klijente u železničkom prevozu“, rekao je Peter Ammann, šef odeljenja za razvoj poslovanja u Bombardier Transportation. „Naša Traxx MS je najmodernija evropska lokomotiva i radujemo se podršci širenju teretnog transporta istok-zapad“.

Traxx 3 se nadovezuje na dokazanu porodicu Traxx kompanije Bombardier Transportation, koja sada uključuje više od 2000 lokomotiva koje posluju u 20 zemalja.

izvor: railwaygazette.com
foto: rail.lu