CargoBeamer širi mrežu ruta

Rute Duisburg – Poznanj i Calais – Perpignan su dodate portfelju kompanije.

Dobavljač logističkih usluga sa sedištem u Leipzigu, CargoBeamer, lansira dve nove intermodalnerute. Počev od juna, kupcima će se nuditi nove železničke rute između Duisburga i Poznanja, kao i između Calais-a i Perpignana. Ovo doprinosi postojećem putu kompanije od Kaldenkirchena do Domodossole.

Tri povratna putovanja nedeljno su predviđena između kopnene luke Duisburg na zapadu Nemačke i poljskog grada Poznanja. Pored CargoBeamer-a, duisport grupa će služiti kao zajednički operater novih ruta. Obe kompanije zaključile su ugovor usredsređen na strateško partnerstvo 2020. godine i raduju se započinjanju transporta na ovoj novoj intermodalnoj ruti od juna. Pored poluprikolica CargoBeamer takođe omogućava prevoz P400 prikolica, kontejnera, rasutih i hladnjača prikolica, kao i opasnih materija.

Nove trake između Duisburga i Poznanja, kao i Calais i Perpignan poslužiće kao važan korak ka našoj viziji evropske mreže intermodalnih vozova CargoBeamer, što je cilj na kojem neprestano radimo. Zajedno sa našim partnerom duisportom, veoma nam je drago što smo se prvi put obratili tržištima istočne Evrope. Snažno razmatramo još akcija prema ovom regionu u bliskoj budućnosti“, ilustruje Nicolas Albrecht, direktor poslovnog razvoja i deo tročlanog izvršnog odbora CargoBeamer-a. „Našom trakom od Calais-a do Perpignana u mogućnosti smo da postavimo formaciju za domaće francuske transporte od La Manchea do Sredozemnog mora i Pirinejskog poluostrva. Pored toga, veoma smo uzbuđeni što smo videli naš prvi CargoBeamer terminal u redovnoj upotrebi na tržištu u Calaisu. Ovde će CargoBeamer pokazati glavne prednosti svoje tehnologije ostatku sveta rukovanjem od šest do dvanaest voznih parova dnevno u rekordnom vremenu. Calais će služiti kao važan kamen temeljac koji će u budućnosti omogućiti ekološki prihvatljiviji prevoz tereta železnicom.“

izvor&foto: cargobeamer.com