BMW koristi uslugu Medway železničkog transporta

BMW premešta sve više gotovih vozila železnicom nakon uspostavljanja nove usluge između svoje fabrike za sklapanje u Regensburgu u Nemačkoj i belgijske luke Antverpen-Briž.

Luke Antverpen i Zebriž spojile su operacije u aprilu prošle godine.

Vozovi, kojima upravlja Medway, operater železničkog i robnog transporta, saobraćaju se dva puta nedeljno.

BMW Regensburg proizvodi BMW X1 i X2, i BMW X1 i X2 plug-in hibride, kao i iX1 i 1ER. Takođe čini BMW serije 2 Gran Tourer.

Iz BMW-a su izjavili da će svaki treći BMW proizveden u fabrikama u Bavarskoj, uključujući Regensburg, Dingolfing i Minhen, biti EV. Fabrika u Regensburgu počela je da proizvodi iX1 u novembru prošle godine. Takođe proizvodi baterije na licu mesta za podršku proizvodnji električnih vozila.

Evropski proizvođači automobila hitno traže više kapaciteta na mreži železničkog tereta u Nemačkoj i široj Evropi s obzirom na poremećaj koji trenutno utiče na mrežu u Nemačkoj.

Nemačka nacionalna železnička kompanija Deutsche Bahn (DB) je 2022. godine objavila da planira nadograditi 1.800 km svoje železničke pruge, zajedno sa 140 mostova i 800 stanica. Zajedno sa saveznim i regionalnim vladama u Nemačkoj, DB ulaže 13,6 milijardi evra (14,5 milijardi dolara) u posao. Investicija je usmerena na povećanje kapaciteta i efikasnosti i digitalizaciju mreže.

izvor&foto: automotivelogistics.media

Pročitajte i...