Austrijski grad Graz na Novom putu svile

Austrijski grad Grac dočekao je svoj prvi voz iz Kine. Utovareni blok-voz sa 41 kontejnerom od 40 stopa napunjenim potrošačkim stvarima iz Kine ušao je u Cargo centar Grac u Verndorfu, gde ga je dočekao operater voza Rail Cargo Group.

Voz je ispunjen tipičnim proizvodima za e-trgovinu, poput sokovnika, staklenih činija, kompleta košara za veš, držača za čaše i majica. To je još jedan primer sve veće popularnosti transporta e-trgovine na Novom putu svile.

Austrijska Rail Cargo Group (RCG) već je videla mnogo dolazaka i polazaka vozova na Novom putu svile, ali ovo je prvi voz koji dočekuje u Gracu. Zajedno sa generalnim direktorom Cargo centra u Gracu, Christianom Steindlom, direktor prodaje RCG-a Thomas Kargl lično je dočekao voz.

RCG je 2020. godine prevezao oko 70.000 TEU-a Novim putem svile. To je više nego dvostruko prevezeno u 2019. godini. Podružnica OBB povećala je svoj broj teretnih vozova na 700 prošle godine. Praktično, voz RCG svakodnevno putuje u svakom pravcu Novim putem svile.

Grac je važno odredište u okviru svoje mreže TransFER. Povezuje se sa važnim čvorištima kao što su Beč i italijanska luka Trst.

izvor&foto: railfreight.com

Pročitajte i...