Alstomov prvi nadograđeni ETR470 Pendolino stigao je u Solun u Grčkoj

Ovim se obeležava dolazak prvog brzog voza u Grčku. Pre nego što su ETR470 bili raspoređeni u Grčkoj, oni su delovali u Italiji pod imenom „Frecciabianca“(ETR470 je napravljen 90-ih). TrainOSE, glavni železnički operater u Grčkoj (u 100% vlasništvu Ferrovie dello Stato Italiane), takođe će upravljati ovim novim Pendolinosom. Kao deo projekta, Alstom će pružiti usluge modernizacije deportacije i korektivnog održavanja za pet vozova. Dva ugovora, potpisana u martu 2020. godine za modernizaciju skladišta i u junu 2020. godine, za održavanje vredna su oko 40 miliona evra.

Alstom će modernizovati skladište u Solunu i pružiti usluge korektivnog održavanja za pet brzih vozova Alstom ETR470. Depo u Solunu je značajno modernizovan poslednjih meseci. Vozni park je takođe u potpunosti obnovljen i modernizovan na lokaciji Alstom’s Savigliano u Italiji. Vozovi će imati WiFi i nove sisteme za informisanje putnika. Takođe su opremljeni ETCS-om i izmenjeni tako da mogu da rade na električnoj mreži od 25 kV koja postoji u Grčkoj.

Prvi od pet vozova saobraćaće između Atine i Soluna počev od marta 2021. Alstom će isporučiti četiri preostale jedinice do Soluna do jeseni 2021.

Stavros Vlachos, generalni direktor, Alstom Grčka, rekao je: „Uvođenje brzih vozova u Grčku je glavno dostignuće za Alstom i za našeg klijenta u naporima za modernizaciju železničkog transporta u zemlji. Ovaj projekat dopunjuje Alstomovo dugogodišnje prisustvo u Grčkoj.“

Nakon završene nadogradnje infrastrukture, ovi novi vozovi trebalo bi da skrate vreme putovanja između dva grčka grada sa četiri sata na tri.

Filippos Tsalidis, izvršni direktor, TRAINOSE, rekao je: „Pokretanje brze usluge u Grčkoj sa ovim nadograđenim vozovima Alstom deo je naše strategije da ponudimo poboljšano putničko iskustvo, bolji kvalitet usluga i skraćeno vreme putovanja na veoma popularnoj ruti. Štaviše, nadogradnja našeg skladišta u Solunu kao deo ovog projekta pretvoriće naša skladišta u neka od najmodernijih skladišta u Jugoistočnoj Evropi.“

izvor@foto: railway-news.com