A.P. Moller – Maersk povećava održive alternative železničkog transporta

Maersk je proširio podršku održivosti nemačkih kupaca u železnici novim rešenjem za besplatne intermodalne prevoze CapO2, koje je sada dostupno na 85% njegovih nemačkih unutrašnjih železničkih usluga. Ovo lokalno i troškovno neutralno rešenje smanjuje emisiju CO₂ na nulu i godišnje uštedi oko 9.100 tona CO₂ u poređenju sa konvencionalnim vozovima i približno 40.000 tona u poređenju sa drumskim prevozom.

Maersk kaže da je njihov cilj da za godinu dana, do prvog kvartala 2022. godine, da mogu da pretvore 100% svoje železničke kopnene mreže. Ovo je još jedan primer Maerskovog napora da pomogne kupcima da postignu svoje ciljeve kako bi smanjili svoj otisak CO₂.

Johannes Tenschert, direktor intermodalne prodaje kompanije Maersk, Nemačka, rekao je: „Kontejnerski vozovi, napajani zelenom električnom energijom, povezivaće luku Bremerhaven sa važnim domaćim ekonomskim centrima kao što su Manheim, Štutgart, Nirnberg i Minhen.“

Maersk železnički prevoz u Nemačkoj olakšava ERS / boxXspress.de koji upravlja 100% električnim vozovima u zemlji. Železnička kompanija u Hamburgu koristi 100 % obnovljive hidroenergije. Bernd Decker, generalni direktor u ERS-u i član odbora na boxXspress.de. objašnjava: „TUV Nord ga prepoznaje kao„ sertifikovanu zelenu električnu energiju “.

izvor: maersk.com; logistics-manager.com