Zvanično: CMA CGM preuzima GEFCO

Raniji izveštaji da je CMA CGM grupa trebalo da preuzme logističku firmu GEFCO, pokazali su se tačnim. Francuski brodarski gigant je danas potvrdio ovaj dogovor.

U saopštenju objavljenom jutros, CMA CGM je obelodanio da preuzima 100% kapitala GEFCO-a, koji posluje u oblasti automobilske logistike i multimodalnog lanca snabdevanja.

CMA CGM već poseduje CEVA Logistics, a kaže se da će se ekspertiza i mreža potonjeg koristiti u korist GEFCO-a. Zaista, prema izjavi CMA CGM-a, GEFCO će biti integrisan u CEVA Logistics.

Ovo će, kaže grupa CMA CGM, „stvoriti vodećeg svetskog dobavljača logistike u automobilskoj industriji i ojačati lidersku poziciju CEVA-e u ugovornoj logistici.“

 Komentarišući dogovor, Rodolphe Saade, predsednik i izvršni direktor CMA CGM grupe, rekao je:

„Akvizicija GEFCO-a predstavlja dalji korak u našoj razvojnoj strategiji i jača našu poziciju kao globalnog igrača u transportu i logistici. Sa GEFCO-om, naša podružnica CEVA će postati svetski lider u automobilskoj logistici, nakon što je nedavno unapredila svoje mogućnosti u logistici e-trgovine akvizicijom Ingram Micro CLS. Mi stvaramo francuskog lidera koji će služiti našim klijentima širom sveta.”

Što se tiče onoga što CMA CGM namerava da uradi sa GEFCO-om, kompanija kaže da će GEFCO nastaviti da radi u bezbednom regulatornom okviru. Postoje i planovi da se podstakne razvoj GEFCO-a, posebno na međunarodnim tržištima, korišćenjem tehnoloških i logističkih sposobnosti Grupe.

GEFCO posluje više od 70 godina i ima klijente u sektoru vazduhoplovstva, farmacije, energetike i maloprodaje. Kompanija je izgradila mrežu koja obuhvata 47 zemalja i koja zapošljava oko 11.500 zaposlenih širom sveta – sa više od 2.500 njih u Francuskoj.

*izvor: trans.info

Pročitajte i...