Zim razvija AI sistem za otkrivanje rizika u transportu

Izraelska logistička kompanija Zim razvila je novi softver koji detektuje pogrešno prijavljen i opasan teret pre nego što se roba ukrca na brod.
ZimGuard sistem koristi mašinsko učenje za skeniranje deklaracija na otpremnicama tereta, i to u ranoj fazi, i označava potencijalne slučajeve pogrešno prijavljenog tereta.
ZIMGuard sistem se već koristi u većim lukama u Kini, SAD-u i Izraelu, a očekuje se da će biti raspoređen u svim ZIM linijama do kraja 2020. godine.
Eli Glickman, predsednik i izvršni direktor ZIM-a istakao je sledeće: „Od pokretanja ZIMGuarda, dobili smo upozorenja za desetine slučajeva pogrešno prijavljenog tereta. S obzirom na potencijalni doprinos ZIMGuarda sigurnosti globalnog lanca snabdevanja, ZIM je spreman da komercijalno ponudi licenciranje ovog sistema strankama koje bi mogle biti zainteresovane da ga koriste.”
Suočavanje sa pogrešnim izjavama prilikom prihvatanja opasnog tereta, koje mogu stvoriti ozbiljan rizik, predstavlja veliki izazov. Novi sistem nam omogućava da identifikujemo, istražimo i razjasnimo bilo koji problem pre utovara, osiguravajući sigurnost posade i broda i uopšte sigurnost lanca snabdevanja“, izjavio je Kapetan Zadok Radecker, globalni menadžer za opasne i specijalne terete.


izvor: logisticsmanager.com
foto: Image by Julius Silver from Pixabay

Pročitajte i...