Zbog nedostatka vozača firma u Teksasu nudi iskusnim vozačima 14.000 američkih dolara nedeljno

Teksaška kompanija Sisu Energy nije se pokolebala kada je reč o reakciji na trenutni nedostatak vozača u Sjedinjenim Američkim Državama. Želeći da, bez odlaganja, privuče i zadrži iskusne vozače, kompanija je ponudila nedeljne zarade od 12.000 do 14.000 američkih dolara.

Vesti su poprimile efekat virusa, šireći se, poput pandemije, širom Teksasa i ostatka SAD-a otkako je kompanija objavila ponudu za posao.

Naravno, kompaniji je posvećeno puno pažnje u poslednja 24 sata. U skorašnjoj objavi na Fejsbuku, Sisu Energy su istakli da su zabeležili preko 70.000 posetilaca veb stranice i primili skoro 1.000 zahteva za dodatne informacija, kao i stotine prijava za posao. Reagujući na porast interesovanja, administrator Facebook stranice kompanije napisao je: “You hear that? That’s the pack…” (Čujete li? To je paket …)

Vođena od strane Jima Grundija, sa sedištem u Teksasu, kompanija Sisu Energy LLC poseduje malu zakupljenu flotu, koja prevozi uglavnom suvu rasutu industriju materiju nafte i gasa.

Grundi je otvoreno govorio o trenutnom nedostatku vozača u SAD-u poslednjih nedelja, pitanju za koje veruje da će se osetiti u naredne dve-četiri godine:

“I to neće biti samo benzin. Neće biti samo drvo. Govorite o celokupnoj svojoj maloprodajnoj robi, baš kao što ste odeća, hrana, toaletni papir. To je narativ koji čujete. Da će ova stvar trajati od dve do četiri godine. A moglo bi biti i duže jer stanovništvo jača.”

Šef Sisu Energy takođe veruje da povećanje poreza i poteškoće mladih vozača da pronađu osiguranje pogoršavaju problem:

“Mislim da je predloženo uvođenja rasta poreza na dobit za osam procenata u poslednjih nekoliko nedelja. Ovim momcima otežavamo povratak na put. Osiguravajuće kompanije vas neće osigurati ako nemate dvadeset pet godina, ako nemate dve godine iskustva. Dakle, kako izlazi novi vozač, ove mogućnosti vam nisu dostupne.”

Kao posledica toga, Grundi nudi iskusnim vozačima 14.000 američkih dolara nedeljno da rade u njegovoj kompaniji, što košta nešto više od 60.000 američkih dolara mesečno. Tokom godine zarade bi iznosile skoro 3/4 miliona dolara!

Međutim, kao što je kompanija naglasila, morate da imate iskustvo.

*izvor: trans.info; foto: unsplash.com (naslovna), pixabay.com (slika 1.)