Zanimljivosti sa ostrva: Gist prevodi električnu energiju u 100% obnovljivu

Britanski logistički dobavljač Gist, koji na tržištu pružanja inovativnih rešenja i transformisanja lanaca snabdevanja prema svojim korisnicima posluje već 50 godina, pristupio je ambicioznoj i pohvalnoj investiciji prevođenja električne energije, koju koriste u svom poslovanju širom Velike Britanije, u 100% obnovljivu, sa ciljem smanjenja emisije ugljenike u 2021. godini.

Ova promena predstavlja deo tekućih napora da se smanji štetni uticaj na životnu sredinu u okviru operacija u Velikoj Britaniji.

Sa električnom energijom sa nultom emisijom, koja se koristi za napajanje distributivnih centara sa kontrolisanom temperaturom širom Velike Britanije, ovo ulaganje u životnu sredinu smanjiće emisije za više od 6.000 tona CO2 svake godine.

Michael Chambers, izvršni direktor Gist-a, tim povodom je rekao: „Gist naporno radi na smanjenju uticaja našeg poslovanja na životnu sredinu efikasnom upotrebom energije i resursa. Ulažući u električnu energiju sa nultom emisijom za napajanje naše mreže rashlađenih skladišta širom Ujedinjenog Kraljevstva, smanjujemo svoj otisak ugljenika. Ova investicija je rame uz rame sa našim stalnim zelenim inicijativama, uključujući upotrebu Euro 6 vozila, telematiku vozača i hlađenje amonijakom glikolom, što sve smanjuje našu potrošnju goriva i energije.“

izvor: logisticsmanager.com

foto: glassdoor.co.uk