Zanimljivosti sa druge strane Atlantika

Došao je i vikend, a što se tiče radne nedelje, koja je polako iza nas, za vas smo izdvojili dve zanimljive e-priče, koje dolaze sa američkog kontinenta.

Bed Bath & Beyond započinje isporuku “istog dana”

Kako se sve više ljudi nastavlja okretati e-trgovini, maloprodajni lanci prilagođavaju svoje planove u susret prazničnoj sezoni. Bed Bath & Beyond je ove nedelje najavio da će početi da nudi isporuku naloga za e-trgovinu istog dana. Ovaj trgovinski lanac ostvaruje saradnju sa kompanijama Shipt i Instacart, u vlasništvu Target-a, radi realizacije isporuke. Dok Bed Bath & Beyond sprovodi program u 48 država, kupci moraju imati prebivalište u odgovarajućim ZIP poštanskim zonama, kako bi koristili uslugu. Za narudžbe veće od 39 dolara naplatiće se paušalna naknada od 4,99 USD. Postojeći “Shipt” kupci i dalje će dobijati besplatnu dostavu istog dana za sve porudžbine veće od 35 USD kada kupuju direktno putem Shipt platforme.

Instacart se udružuje sa Sephorom

Pored partnerstva sa Bed Bath & Beyond, Instacart se udružuje i sa Sephorom, francuskim multinacionalnim lancem prodavnica lične nege i lepote. Kao deo partnerstva, odabrane prodavnice Sephora u Kaliforniji i Kanadi nudiće dostavu istog dana pomoću Instacarta. Prema Sephori, na Instacartu će biti predstavljeno više od 300 brendova. Da bi pristupili usluzi, članovi moraju da plate naknadu za isporuku Instacartu ili da imaju postojeće članstvo u Instacartu. Naknade za dostavu iznosiće 3,99 USD za narudžbe istog dana iznad 35 USD. Naknade se razlikuju za jednosatne isporuke, isporuke u klupskim prodavnicama i za isporuke ispod 35 USD. Godišnje članstvo za Instacart košta 99 USD, a mesečno 9,99 USD mesečno. Sephora planira da u narednih nedelja uvede program u dodatnih 400 prodavnica.

izvor: logisticsviewpoints.com

Pročitajte i...