Zanimljivosti sa druge strane Atlantika

Walmart i Symbotic objavili su sporazum o implementaciji Symbotic-ove platforme za robotiku i softversku automatizaciju u sva 42 Walmart-ova regionalna distributivna centra tokom narednih godina.

Ovaj sporazum se zasniva na prethodnom dogovoru za 20 regionalnih DC-a, od kojih su neki već počeli da primenjuju Symbotic tehnologiju. U zajedničkom saopštenju za štampu se ističe sposobnost tehnologije da napravi paletizovane količine inventara sortiranog po odeljenjima i njenu stratešku ulogu u podršci Walmartovom cilju da modernizuje svoju ogromnu mrežu lanca snabdevanja i omogući kompaniji da transformiše svoje regionalne distributivne centre kako bi obezbedila brži odgovor na skladištenje porudžbina.

Druga vest iz Walmart-a, jeste zapravo najava proširenja njihove sopstvene mrežu isporuke DroneUp na 34 lokacije, i to do kraja godine, pružajući time potencijal da dopru do 4 miliona američkih domaćinstava u šest država – Arizoni, Arkanzasu, Floridi, Teksasu, Juti i Virdžiniji.

U vremenu od 8:00 do 20:00, kupci će moći da naruče neke od hiljadu artikala koji ispunjavaju uslove za isporuku avionom za samo 30 minuta. U prodavnicama koje učestvuju u programu biće smešten DroneUp centar za isporuku, uključujući tim sertifikovanih pilota, koji rade u skladu sa smernicama FAA, koji bezbedno upravljaju operacijama leta za isporuke. Kada kupac naruči, artikal se odabira iz prodavnice, pakuje, utovaruje u dron i isporučuje pravo u dvorište kupca pomoću kabla koji pažljivo spušta paket.

I konačno, zanimljivosti o još jednom logističkom ginantu… Amazon želi da izda u zakup najmanje 10 miliona kvadratnih metara prostora.

 Višak kapaciteta uključuje skladišta u Njujorku, Nju Džersiju, Južnoj Kaliforniji i Atlanti, navodi se u članku na Bloomberg.com koji se poziva na anonimne izvore. Međutim, u članku se citira portparolka Alisa Kerol koja je izjavila: „Podzakup je veoma uobičajena praksa u vezi sa nekretninama…Omogućava nam da se oslobodimo finansijskih obaveza povezanih sa postojećom zgradom koja više ne zadovoljava naše potrebe. Podzakup je nešto što mnoge etablirane korporacije rade kako bi pomogle u upravljanju svojim portfoliom nekretnina.”

Pročitajte i...