Zanimljivosti s druge strane Atlantika

Tesla najavljuje izvoz vozila u više od 10 evropskih zemalja

Iz poznatog proizvođača električnih vozila, Tesla Motors, dolaze nam zanimljive vesti, da će ovog meseca započeti sa izvozom automobila proizvedenih u Kini, i to u više od 10 evropskih zemalja. Tesla se tako pridružuje sve većem broju proizvođača automobila koji su počeli da koriste Kinu kao izvozno čvorište za električna vozila.

Kompanija je proširila svoje kineske operacije tokom poslednjih godinu dana lansiranjem fabrike u Šangaju, što je prva Teslina fabrika automobila van SAD-a. Tesla samo ove godine iz fabrike u Šangaju želi da “izbaci” 150.000 vozila.

Kako Tesla započinje s plasiranjem automobila Model 3 u Evropu, kompanija ujedno gradi fabriku na periferiji Berlina kojom će proširiti svoj evropski izvozni plan.

Amazon omogućio besplatno preuzimanje namirnica svojim Prime članovima širom USA

Tokom pandemije koronavirusa, kako se kupovina namirnica menjala putem Interneta, mnogi kupci Whole Foods-a nailazili su na problem, jer nisu uspevali da pronađu rok isporuke za svoju porudžbinu. Kako je potražnja rasla, Whole Foods je morao prestati da prima nove kupce.

U međuvremenu, kako su pandemijska ograničenja popuštala, kupovina prehrambenih proizvoda na mreži je nastavila da i dalje raste. Tako, Amazon je sada omogućio svojim Prime članovima brže i lakše obavljanje kupovine namirnica, pokretanjem besplatnog jednosatnog preuzimanja namirnica na lokacijama Whole Foods širom Sjedinjenih Država. Da bi se kvalifikovali za jednosatno preuzimanje, porudžbine moraju iznositi 35 USD ili više.

izvor@foto: logisticsviewpoints.com