Zanimljivosti iz sveta nauke: TII i Virgin Hyperloop predstavili inovacioni projekat

Institut za tehnološke inovacije (TII) i Virgin Hyperloop najavili su projekat za saradnju na istraživanju, inovacijama i lokalizaciji tehnologije hajperlup (radikalni koncept masovnog prevoza koji je predložio Ilon Mask/izvor: wikipedia.org).
Sporazum je potpisala Njegova ekselencija Faisal Al Bannai, generalni sekretar ATRC (The Advanced Technology Research Council), nadređene organizacije TII-a i Sultan Bin Sulayem, predsednik grupe i izvršni direktor DP World i predsednik Virgin Hiperloop-a, tokom virtuelne ceremonije.
U okviru projekta spovodiće se istraživanja sistema hajperlup u prostorijama TII-a, uključujući tehnologije pulsne snage i magnetne levitacije i nauke o materijalima, koji su ključni za razvoj transportnog sistema sledeće generacije.
TTI ima sedam inicijalnih namenskih istraživačkih centara u oblasti kvanta, autonomne robotike, kriptografije, naprednih materijala, digitalne bezbednosti, sigurnih sistema i usmerene energije. Partnerstvo će uključivati saradnju između tri istraživačka centra TII; Directed Energy Research Center (DERC), Autonomous Robotics Research Center (ARRC) i Advanced Materials Research Center (AMRC).

Njegova ekselencija Faisal Al Bannai, generalni sekretar ATRC, tom priliko je istakao: „Kako se ekološki sistem za istraživanje i razvoj u Abu Dabiju i UAE nastavlja ubrzano razvijati, posebno formiranjem ATRC i TII, ponosni smo na partnerstvo sa Virgin Hyperloop-om kako bi se postigla globalna dostignuća u transportu, veštačkoj intelijenciji i održivim energetskim rešenjima.“

Sultan Ahmed Bin Sulaiem, predsednik Virgin Hyperloop-a i predsednik grupe i izvršni direktor DP World, rekao je: „Saradnja između Instituta za tehnološke inovacije i Virgin Hyperloop-a ojačaće poziciju Ujedinjenih Arapskih Emirata kao globalnog istraživačkog čvorišta. Korak smo bliže uvođenju nove ere izuzetno brzog, održivog kretanja ljudi i robe.

Iz TTI-a su izjavili da imaju za cilj da pomognu u stvaranju boljeg sveta razvojem najnaprednijih tehnoloških inovacija. Primeri istraživanja u okviru njegovih centara uključuju autonomnu robotiku za platformu koja reaguje na potražnju, materijale za održivu infrastrukturu, buduće autonomne robotske sisteme, inovacije koje štede energiju i digitalnu sigurnost i komunikaciju za hajperlup sisteme.

izvor: porttechnology.org