YTO Express potvrđuje kupovinu akcija od strane kompanije Alibaba

Kineski gigant za e-trgovinu Alibaba Group Holding povećao je svoj udeo u kurirskoj službi YTO Express. YTO Express je juče potvrdio da je Alibaba kupila dodatnih 12% svojih akcija za 6,6 milijardi juana, povećavajući svoj udeo u kompaniji na 22,5%. YTO je treća najveća kineska firma za brzu dostavu prema obimu paketa, sa udelom od 14% na tržištu u 2019. godini.

Alibaba pojačava svoje prisustvo na brzo rastućem kineskom tržištu ekspres pošiljaka tokom poslednjih nekoliko godina, jer brzina i kvalitet isporuke postaju važan diferencijator u konkurentnom svetu e-trgovine.

Nedavno je kompanija preuzela 14% udela u STO Express Co Ltd, još jednom velikom igraču na kineskom tržištu isporuke.

Cilj kompanije je 24-časovna dostava bilo gde u Kini i 72 sata širom sveta.

STO Express Co Ltd je bila četvrta investicija kompanije Alibaba u kineskom kurirskom sektoru nakon što je stekla manjinske uloge u YTO Ekpress Group Co Ltd, Best Inc i ZTO Ekpress (Caiman) Inc.

Logistička mreža STO Express vodi se kroz podružnicu Cainiao, koja obezbeđuje softver i deli podatke sa skladištima, prevoznicima i drugim logističkim kompanijama za isporuku paketa kupcima na Tmall-u i Taobao-u, najvećim web lokacijama e-trgovine Alibabe.

izvor: aircargonews