Wing dronovi za dostavu mogu da lete i kao helikopter i kao avion

Podružnica Alphabet Inc. (inače Google-ova matična kompanija), razvila je, pod imenom Wing, flotu novih prototipova dronova dizajniranih da još efikasnije isporučuju pakete u rasponu od malih bočica sa tabletama do predmeta težine čak 7 funti.

 Za sada, operacija isporuke Wing LLC-a drži se svog aviona Hummingbird W-B (što u prevodu znači kolibri), hibrida koji može da poleti kao helikopter i da leti horizontalno kao avion, rekao je glavni izvršni direktor Adam Vudvort u jednom intervjuu.

Takozvani Kolibri je izvršio stotine hiljada isporuka u predgrađima Dalasa, Virdžiniji, Australiji i Finskoj. Novi prototipovi dronova koriste mnoge slične komponente, kao što su motori i sistemi za navođenje, i prate sličan dizajn. Ali, Wing razvija robustan sistem za istraživanje i razvoj tako da kompanija može da bude pripremljena sa gomilom različitih aviona koji mogu zadovoljiti različite slučajeve upotrebe.

Wing je uspeo da ostvari niz manjih uspeha, a nedavno je završio svoju 250.000-tu isporuku. Njihov najveći uspeh je ostvaren u Loganu u Australiji, predgrađu Brizbejna, gde je izvršeno više od 50.000 ukupnih isporuka.

*izvor: logisticsviewpoints.com/theverge.com; foto: businessinsider.com

Pročitajte i...