WFS otvara novi kargo centar na aerodromu u Kopenhagenu

Skladišni objekat od 3.700 m² biće otvoren u četvrtom kvartalu 2022. Aerodrom u Kopenhagenu je priznao najnoviju investiciju Worldwide Flight Services (WFS) za proširenje svojih kapaciteta za rukovanje teretom kao omogućavajući „budući rast avio-tovara“ za aerodrom i njegove klijente avio-kompanije.

U međuvremenu, da bi podržao rastući obim klijenata svojih avio-kompanija, WFS je uzeo u zakup dodatni objekat na 12 meseci kako bi obezbedio dodatni kapacitet koji mu je potreban u kratkom roku, sve dok se izgradnja novog kargo centra ne završi sledeće godine.

WFS je najveći prevoznik tereta u Kopenhagenu, koji podržava 31 avio-kompaniju sa letovima za i iz glavnog grada Danske. Takođe pruža usluge rukovanja teretom za još 127 oflajn prevoznika. Otvorio je svoj prvi teretni terminal od 4.600 m² u Kopenhagenu 2008. godine i proširio sa dodatnih 3.000 m² terminala 2 početkom 2010. U 2019. WFS je takođe investirao u novu sertifikovanu fabriku GDP, povećavajući svoj otisak za još 1.500 m².

Thomas Voldbie, generalni direktor grupe, aerodromi u Kopenhagenu, rekao je: „Ovim značajnim proširenjem dodatnog terminala za rukovanje, WFS je osigurao dalje poboljšanje i kapacitet za rast u segmentu avio-prevoza na aerodromu u Kopenhagenu. Ovo se dobro uklapa sa kargo strategijom aerodroma u Kopenhagenu i omogućiće mogućnosti za budući rast vazdušnog tereta. Tokom čitave pandemije Covid-19, WFS se pokazao kao solidan partner i zadržao dobru nepredviđenu situaciju, što je doprinelo da tržište avio-prevoza dobije stabilnu i dobru uslugu u CPH u ovim teškim uslovima i velikim fluktuacijama u obimu avio transporta u našem regionu.“

U proteklih 12 meseci, WFS je obnovio ugovore o avio prevozu na aerodromu u Kopenhagenu sa Qatar Airways i Sichuan Airlines-om, i sada obrađuje 100.000 tona tereta godišnje u svojim objektima, kao i pruža rukovanje teretom na aerodromu.

„Tokom pandemije, WFS je nastavio da pruža punu uslugu rukovanja teretom 24/7/365 za naše klijente u Kopenhagenu, uključujući one koji su blisko povezani sa naprednom farmaceutskom industrijom u zemlji. U mogućnosti smo da napravimo ovu novu investiciju kako bismo osigurali da WFS i aerodrom u Kopenhagenu imaju infrastrukturu za održavanje visokokvalitetnih usluga rukovanja teretom, kako za naše postojeće klijente tako i za buduće kupce koji prepoznaju ovo strateški važno regionalno kargo čvorište,” dodao je Thomas Egeland, generalni direktor, WFS – Scandinavia.

izvor&foto: stattimes.com

Pročitajte i...