Walmart traži načine da pomogne kupcima u ublažavanju finansijske napetosti zbog rastućih cena goriva

Cene rastu u prodavnicama i benzinskim pumpama širom SAD-a. Maloprodajni gigant, Walmart, traži načine da izađe u susret svoji kupcima, uz naročito poštovanje svojih Walmart+ kupaca.

Pomenuta usluga, donosi posebne pogodnosti kupcima. Pre sveha, članstvo za Walmart+ paket košta 98 dolara na godišnjem nivou ili 12,95 dolara mesečno. Uključuje besplatnu isporuku za onlajn kupovinu, besplatnu dostavu namirnica do kuće za porudžbine od najmanje 35 dolara, kao i popuste na recept i druge pogodnosti.

Walmart je ove nedelje najavio da će ponuditi veće popuste na gorivo kako bi podstakao više kupaca da se pridruže i obnove Walmart+. Počevši od srede, članovi Walmart+ su mogli da uštede i do 10 centi po galonu na više od 14.000 benzinskih stanica širom SAD-a. Prodavac je već ponudio popust na gorivo, ali je udvostručio uštede i povećao kvalifikovane benzinske stanice, za više od šest puta, kroz partnerstvo sa Exxon Mobil.

Sa druge strane, malo severnije, Walmartove kanadske prodavnice su započele sa opremanjem nekih od svojih radnika prstenastim skenerom za koji kompanija kaže da im pomaže da brže ispune narudžbine namirnica na mreži.

Više od 1.500 prstenova stiglo je u više od 130 prodavnica, navodi Walmart Canada u svom korporativnom blogu. Prstenovi su „jedan od prvih delova tehnologije za nošenje koju je primenio Walmart Canada“. Skeneri olakšavaju rad radnicima prilikom odabira artikala za porudžbine, čineći ga udobnijim“, a njihov lagan i intuitivan dizajn obezbeđuje obe ruke slobodnim za “branje” artikala.

Hendsfri uređaji šalju i primaju podatke preko interneta. Mogu se nositi kao dodaci, ugraditi u odeću i implantirati ili čak tetovirati na kožu. Portparol Walmart Canada rekao je da ergonomski prstenasti skeneri imaju dugme koje radnici pritiskaju palčevima kako bi skenirali stavku dok biraju artikle. Nada kompanije je da unese ovu tehnologiju u svih 408 prodavnica Walmart Canada.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...