Walmart je povećao broj digitalnih porudžbina 170 procenata

Prema izveštajima sa severnoameričkog kontinenta, Walmart je povećao broj digitalnih porudžbina, koje dolaze iz njegovih prodavnica, za 170 procenata u poslednjih godinu dana.

Ovo je navelo kompaniju da poveća svoje automatizovane centre za ispunjenje tržišta (fulfillment centre), „dodirne“ mašinsko učenje i testira autonomnu isporuku. Kao rezultat toga, Walmart redizajnira svoju tehnologiju kako bi podržao ovaj novi model lanca snabdevanja.

Sledeća faza integracije i evolucije Walmart prodavnica je dodavanje više fulfillment centara prodavnicama. Fulfillment centri su kompaktna, modularna skladišta, izgrađena unutar ili dodata prodavnici, koja pored svežih i smrznutih artikala mogu skladištiti hiljade drugih artikala.

Walmart objašnjava: „Umesto da saradnik šeta radnjom kako bi ispunio porudžbinu sa naših polica, automatizovani botovi preuzimaju artikle iz fulfillment centara. Stavke porudžbine se zatim donose na komisionu radnu stanicu, gde se porudžbina može brzo sastaviti.”

Walmart je počeo sa pilotiranjem svog prvog centra za ispunjenje tržišta u Salemu 2019. godine i nedavno je najavio da planira desetine lokacija, a još mnogo njih je u dolaženju. U nekim prodavnicama će takođe dodati automatizovana mesta za preuzimanje.

*foto: unsplash

Pročitajte i...