Walmart je izvršio preko 6.000 isporuka dronom u 2022. godini

Dok poznati prodavac nastoji da dosegne cilj od milion paketa isporučenih dronom godišnje, izvršni direktor je rekao da je ohrabren naslovnom konstatacijom.

Walmart je izvršio više od 6.000 isporuka dronovima u 2022. godini, prema saopštenju kompanije.

Ovo impozantno postignuće prati brzo širenje dostupnosti metoda transporta kompanije. Walmart danas ima 36 prodavnica u SAD sa čvorištima za isporuku dronova, kojima upravljaju DroneUp, Flytrex i Zipline. Prodavnice se nalaze u sedam država — Arizoni, Arkanzasu, Floridi, Severnoj Karolini, Teksasu, Juti i Virdžiniji.

36 centara za isporuku dronova

Broj lokacija prodavnica sa isporukom dronom u svakoj državi:

Prodavac ima još dug put da postigne svoj cilj od milion paketa koji se isporučuju dronom godišnje. Ipak, ohrabreni su pozitivnim odgovorom kupaca i raduju se većem napretku 2023. godine, rekao je u saopštenju Vik Gopalakrišnan, potpredsednik Walmarta za inovacije i automatizaciju u SAD.

Walmart i njegovi partneri trenutno nude do 20.000 artikala dostupnih za isporuku dronom, prema podacima kompanije. Omiljeni artikli kupaca koji se isporučuju dronom uključuju kolačiće velike vrednosti i krem sladoled, piletinu za pečenje i papirne peškire Bounti.

Uprkos ograničenjima težine i dometa, isporuka dronom nudi brzinu neophodnu za efikasnu isporuku artikla osetljivog na temperaturu poput sladoleda, jer je potrebno 30 minuta ili manje da se dronu isporuči nakon što je narudžbina poslata.

„Neverovatno sam ponosan na naš tim koji je stvorio najveći otisak isporuke dronom od bilo kog maloprodavca u SAD i pružao kupcima neverovatno brzu – i inovativnu – opciju za isporuku“, rekao je Gopalakrišnan.

Walmart je u prethodnim najavama o uvođenju u Arizoni, Floridi i Teksasu rekao da kupci u krugu od jedne milje od prodavnica koje učestvuju imaju pravo da koriste ovu uslugu.

*izvor: supplychaindive.com; foto: unsplash.com

Pročitajte i...