Vozač kamiona iz Francuske višestruki dobitnik nagrada za izum u obezbeđivanju tereta

Francuski vozač teretnog vozila izumeo je jednostavnu alatku za brže i lakše obezbeđenje tereta, u situacijama kada posadu vozila čini jedan vozač. Ovaj izum doneo mu je tri nagrade za kratko vreme.

Nazvan FIXANG, alat olakšava jednoj osobi da brzo montira trake za pričvršćivanje oko tereta. Kada vozač počne da postavlja kaiš i zakači prvu kuku u prikolici, može koristiti snažno magnetizovani čelični alat da zadrži kuku na jednom mestu.

To znači da vozač može da ispusti drugi kraj kaiša kroz teret i može da manipuliše sa trakom za zatezanje kako bi osigurao teret bez brige o eventualnom popuštanju pomenute prve kuke.

Prema specifikacijama, alat se može koristiti sa većinom traka koje se koriste u transportu, a u osnovi je neuništiv ako se propisno koristi.

Jednostavan, ali efikasan alat već je doneo tri priznanja francuskom vozaču kamiona Christophe Prieur-u. Ovo uključuje zlatnu medalju u sekciji transporta i industrije na konkursu za pronalazak Concours Lepine, prvu nagradu Francuskog nacionalnog instituta za industrijsku svojinu (INPI) i nagradu Innovate za istraživanje industrijskih kontakata.

Prieur, koji vozi kamione za transportnu kompaniju Groussard, već dugo ima strast za izumima i pravljenjem alata i to toliko da je već 30 godina redovan posetilac takmičenja za pronalazak Lepina.

*izvor i foto: trans.info

Pročitajte i...