Volvo se okreće humoru u svojoj najnovijoj komercijalnoj kampanji za teretna vozila

Reklame Volvo Trucks-a za teretna vozila nikada nisu bile tako dosadne, ali njihova najnovija je svakako neobična, duhovita reklama koja će vam ulepšati dan.

Kako se može napraviti reklama za teretni kamion? Neki kreativci smatraju da je najbolji način da predstave sve važne cifre poput potrošnje goriva, konjskih snaga ili možda dometa u slučaju električnih vozila. Jer kupovina kamiona ne bi trebalo da se zasniva na vašim emocijama, zar ne?

Ali Volvo Trucks definitivno ne ide ovim putem ovog puta. U njihovoj reklami nema figura ili tehničkih specifikacija, samo jedna emotivna ideja koja ima za cilj da privuče pažnju gledalaca do samog kraja.

Volvo Trucks kreativci obično biraju jednu poruku za koju smatraju da je važna, kao što je u ovom slučaju ekonomičnost goriva. Zatim traže vizuelni prikaz koji će rezonovati sa svojom ciljnom publikom.

Verovatno su to ponovo uradili sa ovim najnovijim naporom.

Neki od vas se možda sećaju reklame od pre dve godine kada je Volvo Trucks izgradio toranj od 4 (tada) nova kamiona, a izvršni direktor kompanije je stajao na vrhu dok je cela stvar dramatično klizila kroz kišni noćni pejzaž.

Ali ovaj skoro deset godina star video je takođe nezaboravan. Na njemu je prikazan Žan-Klod van Dam kako stoji između dva kamiona jedan pored drugog, na retrovizoru kamiona, kako bi reklamirao Volvo tvrdnju o preciznom upravljanju.

izvor&foto: trans.info

video: youtube

Pročitajte i...