Volvo električni kamioni na zimskom testu

Novi električni kamioni iz Volva morali su da se dokažu na -25 stepeni. Proizvođač najavljuje novu funkciju kao odgovor na rezultate.

Kako se e-kamion ponaša usred zime? Sa ovim pitanjem, Volvo Trucks je poslao svoju najnoviju električnu generaciju (FH, FM i FMKS) na krajnji sever Švedske i testirao vozila na ledenoj hladnoći. Opšti uslovi se zapravo mogu opisati kao „ekstremni“: -25 stepeni spoljne temperature i jak bočni vetar verovatno će staviti na test i opremu za rad i vozača.

Nažalost, proizvođač ne daje nikakve detaljne informacije o tome da li je i u kojoj meri smanjen domet električnog kamiona. Pošto baterija obično pati na niskim temperaturama. Suština je da je e-kamion „savršeno pogodan za rad po ekstremno hladnom vremenu.” Međutim, Volvo takođe izvlači zaključke iz svog iskustva i uvodi novu funkciju „Spreman za rad”, sa kojom je baterija već dostupna. biti doveden na optimalnu radnu temperaturu tokom putovanja.

Volvo električni kamioni imaju domet od oko 300 kilometara. Proizvođač planira da oko 50 odsto prodatih kamiona bude na električni pogon do 2030. godine.

izvor&foto: verkehrsrundschau

Pročitajte i...